No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

5,4 cybermillioner


Gjøvik kommune har initiert støtte til etablering av bedrifter innen cybersikkerhet i fylket.


Oppland Fylkeskommune legger 2 millioner kroner på bordet til cybersikkerhet i Innlandet. De ble bevilget etter søknad initiert av Gjøvik kommune. Gjøvik kommune, Gjøvikregionen Utvikling, NTNU og Oppland Fylkeskommune har besluttet å etablere et cyberprogram for å finansiere utviklingen fra forskning til marked innen it-sikkerhet. Formålet med programmet er å styrke kommersialisering av forskning innen cybersikkerhet slik at flere forskningsresultater kan bli til bedriftsetableringer og dermed vekst i regionen.

Godt samarbeid og et spleiselag mellom NTNU, Gjøvikregionen, Gjøvik kommune og Oppland Fylkeskommune har ført til et løft for veksten innen cyber på Innlandet med utgangspunkt i Gjøvikmiljøet, sier Katrine Hveem Gjørvad i Gjøvik kommune.

Gjøvik kommune og Gjøvikregionen Utvikling har bidratt med 700.000 kroner hver, og NTNU med 2.000.000 kroner. Totalt vil Cyberprogrammet råde over 5,4 millioner kroner.

Cyber- og informasjonssikkerhet er et strategisk satsningsområde for Oppland fylkeskommune. Gjennom prosjektet CyberLand er ambisjonen å forsterke og videreutvikle den klyngen som eksisterer i mjøsregionen innenfor cyber- og informasjonssikkerhet. Målet for CyberLand-satsingen er at Innlandet skal være Norges nasjonale nærings- og kompetansesentrum på cyber- og informasjonssikkerhet.