No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

Åpenhetsloven 2022


Har du kontroll på hva åpenhetsloven betyr for din bedrift? Velkommen til frokostmøte.


Åpenhetsloven trådte i kraft 1. juli 2022. Gjennom strengere krav til åpenhet og ansvarlighet, skal loven bidra til å forebygge menneskerettighetsbrudd og uanstendige arbeidsforhold hos virksomhetenes forretningsforbindelser og leverandørkjeder.

Loven gjelder for alle virksomheter som ikke er definert som små foretak i regnskapsloven, og som selger varer og tjenester i eller utenfor Norge. Det er imidlertid viktig å merke seg at selv om en virksomhet ikke er omfattet av loven, kan noen av virksomhetens kunder være det. Da må virksomheten være forberedt på å gi opplysninger som kunden ber om for å oppfylle sine forpliktelser etter loven.

Loven innfører nye krav for bedrifter til å foreta aktsomhetsvurderinger av hele verdikjeden. Bedrifter må også dokumentere vurderingene og gi interessenter innsyn i disse. Forbrukertilsynet skal føre tilsyn med at virksomheter overholder bestemmelser i loven. Regelverket reiser mange spørsmål og mange bedrifter har gitt uttrykk for usikkerhet knyttet til hva loven betyr for dem.

Advokatfirmaet PwC Innlandet kommer for å gi oss en innføring i regelverket. Velkommen til frokostmøte i Bright House 8. november kl 8.30.

Vi serverer kaffe og noe å bite i, det er gratis å delta. Påmelding til lotte@gjovikregionen.no.