No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

Gjøvikregionen på vei opp


Det viser en ny rapport fra Telemarksforskning


Lønnsomheten til bedriftene i Gjøvikregionen er på god vei opp, det viser en ny rapport fra Telemarksforskning. Det er tre indikatorer i lønnsomhetsindeksen: andel lønnsomme bedrifter, bransjejustert andel lønnsomme bedrifter og andelen bedrifter med positiv egenkapital.

Bedriftene i Gjøvikregionen har en god lønnsomhet – faktisk langt bedre en landssnittet. I perioden 2011 til 2017 har bedriftene i regionen klatret fra 49. til 9.plass – av totalt 80 regioner. Dette gjelder både antall lønnsomme bedrifter og utviklingen av positiv egenkapital (TF 2018).

Antall bedrifter med positiv egenkapital har hatt spesiell god utvikling i Østre Toten de siste to årene, mens andel lønnsomme bedrifter i Nordre Land har skutt i været de siste to årene.

Av sammenlignbare regioner er det bare Lillehammerregionen som slår oss med en 7.plass – men Gjøvikregionen tar stadig innpå. Grenland- (50) og Ålesundregionen (59) har langt dårligere lønnsomhet i sine bedrifter.

Økende inn- og utpendling i Gjøvikregionen

Bosetting i Gjøvikregionen er på vei til å øke i popularitet. I løpet av de tre siste årene ser vi at Gjøvikregionen har hatt en sterk og positivt økende næringsattraktivitet. Antall personer som pendlet ut av Gjøvikregionen økte en del i 2017. Dermed økte «underskuddet» av arbeidsplasser i 2017 etter å ha hatt en synkende trend siden 2000. Spesielt stor er økningen av innpendlingen fra Oslo- og Hamarregionen til Gjøvikregionen.

Les mer om inn- og utpendling i regionen her.