No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

Innlandsporteføljen


Kartlegging av Innlandets viktigste grønne innovasjonsprosjekter.


EU satser hundrevis av milliarder på grønne sirkulære huber. 1 billion euro er satt av til EU’s Green Deal som skal brukes til å dekarbonisere Europa. Norge står ovenfor en stor utfordring, det skal kuttes 55 % i de nasjonale klimautslippene. For å lykkes med grønn verdiskapning og målet om å øke eksporten med 50 % innen 2030, kreves det nye regionale tiltak og effektiv utforming av politikken.

Norge skal bygge opp nye industrier ved hjelp av industriløftet i Norge som består av 50 mrd kroner. Midlene skal brukes innen 2025 for å skape syv nye verdikjeder; havvind, batteri, grønn skipsfart, hydrogen, bionæring, prosessindustri og CO2-håndtering.

Prosjektet Innlandsporteføljen skal gjennom tre faser identifisere de innovasjonsprosjektene og grønne hubene i Innlandet som har størst verdiskapingspotensial. Ved hjelp av utforsking, identifisering, kartlegging, kvalifisering og prioritering skal det utformes regionale rapporter og satsningsområder som skal resultere i Innlandsporteføljen. En portefølje som viser de mest innovative, lønnsomme og sirkulære innovasjonsprosjektene i Innlandet, og hvordan de skal realiseres.

Prosjektet skal finne grønne innovasjonsprosjekter, nye verdikjeder og sirkulære samarbeidsmodeller.

Innlandsporteføljen er et samarbeid mellom Innlandet fylkeskommune, Statsforvalteren i Innlandet og Innovasjon Norge.

Les mer her.