No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

Kappløpet om batterifabrikk


28. januar meldte Gjøvikregionen seg offisielt på kappløpet om å bygge en batterifabrikk med vel 2000 ansatte.


Kappløpet med å bygge en batterifabrikk har startet

28. januar meldte Gjøvikregionen, sammen med Raufoss Industripark, SINTEF Manufacturing og NTNU i Gjøvik, seg offisielt på kappløpet om å bygge en batterifabrikk med vel 2000 ansatte.

Sammen med kommunene i regionen har man landet på tre alternativer som tilfredsstiller kriteriene fra Panosonic, Equinor og Hydro. Det er Krabyskogen i Østre Toten, Bjugstadmarka i Gjøvik kommune og Hasvoldsæter i Søndre Land.

Hvorfor skal Panasonic, Equinor og Hydro velge Gjøvikregionen?

Miljøet rundt Raufoss Industripark beskrives ofte som Norges mest komplette industrimiljø bestående av kjente virksomheter som Benteler Automotive, Nammo, Neuman, Kongsberg Automotive, i tillegg til utdanningsinstitusjonene NTNU og Fagskolen Innlandet.

Industribedriftene er konkurranseutsatt og i verdensklasse på sine felt. NCE Manufacturing er det nasjonale kompetansesenteret for lettvektsmaterialer og automatisert produksjon. Det fraktes daglig store mengder bildeler nedover Europa til bilprodusentene til et stort kunde- og kontaktnett.

Kort sagt – det er vi som er «The Industrial Community», sier Øivind Hansebråten i Raufoss Industripark.

Kommunene prioriterer næringsutvikling høyt

Kommunene i Gjøvikregionen har over lang tid jobbet systematisk for å legge til rette for næringsliv i regionen. Dette gjelder både i forhold til påvirkningsarbeid med hensyn til  utbedring av infrastruktur og økonomisk bistand til bedriftsretta kompetanse- og utviklingstiltak.

I tillegg til egne næringsrådgivere har kommunene lagt ressurser og ansvar til Gjøvikregionen Utvikling for å forsterke og koordinere regionalt utviklingsarbeid.