No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

Midler til grønn omstilling


93 bedrifter eller prosjekter får støtte fra Grønn plattform til omstilling i næringslivet - 3 av dem i vår region.


Grønn plattform er en ny satsing som gir bedrifter og forskningsinstitutter støtte til forsknings- og innovasjonsdrevet grønn vekst. De er ute etter samarbeids-konsortier som kan levere de beste prosjektene, fra forskning og teknologiutvikling, frem til ferdige løsninger. Hensikten er å skape grønne jobber og en mer bærekraftig fremtid. Første fase i Grønn plattform er på 1 million kroner, fordelt på 3 år. Søknadsfristen var i januar.

Denne uken annonserte Forskningsrådet hvilke bedrifter og forskningsinstitutter som får støtte fra Grønn plattform til omstilling i næringslivet. Totalt kom det inn over 400 søknader, 93 av prosjektene får støtte.

Tre av dem er fra vår region:

  • SINTEF Manufacturing AS – Grønn og bærekraftig vareproduksjon i Norge; Produktivitet – Hjemhenting og Eksport
  • Norwegian Wood Cluster SA – sirkTRE Sirkulært trebyggeri, lukker luka som muliggjør bruk av heltre returtrevirke som råvare til treindustrien
  • Benteler Automotive Raufoss AS – Sustainable industrialization and production of battery system

Fakta om grønn plattform:

  • I regjeringens tiltakspakke for grønn omstilling ble det foreslått 1 milliard kroner fordelt over tre år til en ny Grønn plattform.
  • Målet med Grønn plattform er å legge til rette for grønn vekst og et bærekraftig næringsliv.
  • Prosjekter innen forskning- og innovasjon, fra grunnleggende forskning og frem til løsninger som skal presenteres for markedet, kan søke om støtte.
  • Forskningsrådet, Innovasjon Norge, Siva og Enova samarbeider om ordningen, og har valgt ut de beste prosjektene fra næringslivet og forskningsinstituttene som får støtte.
  • Hovedutlysning vil ha frist før sommeren 2021. Det er ikke nødvendig å ha fått støtte til forprosjekt for å søke.

Les mer om prosjektet her.