No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

Narum støtter satsingen!


«En høysang for Innlandet»


Narum er en country/vise-trio bestående av søsknene Benedikte Narum Jenssen, Jon Anders Narum og Lars Christian Narum, og kommer fra Eina i Vestre Toten kommune. Vi er glade for at de støtter Musikk i Innlandet.

Foto Marcel Leliënhof

«Narum støtter selvsagt Gjøviks kandidatur!

Gjøvikregionen er et praktisk sted å bo for en musiker. Her har man tilgang til Norges beste musikere, Norges beste innspillingsstudioer, samt Norges beste lydteknikere. Gjennom flere tiår har denne kompetansen ført til at det er et godt grunnlag for musikere å bo og lage musikk uten å faktisk måtte forlate regionen. På turné må selvfølgelig en musiker, og da er også kort vei til flyplass en fordel. 

Med andre ord har Gjøvik allerede på plass et høyt kompetent fagmiljø innenfor musikk (profesjonelle utøvere, profesjonelle produsenter, profesjonelle lydteknikere). Denne faglige kvaliteten er der som et viktig fundament for en by som har ambisjoner om å bli hovedbøle for en fylkeskommunal musikksatsing.»

Om satsingen Musikk i Innlandet

«En høysang for Innlandet» er en ny fylkeskommunal satsing på musikk i Oppland og Hedmark. Telemarksforsknings rapport synliggjør fire mulige modeller for en musikksatsing i Innlandet.

Gjøvik er en musikkby og en musikkommune, og er en stolte av gode musikktradisjoner innen mange sjangre. Kommunen var blant annet en av de første kommunene i landet som etablerte kommunal musikkskole. På bakgrunn av at Gjøvik er en base for kompetanse og utdanning innen musikk, har det i løpet av de siste tiårene vokst frem store og suksessfulle musikkmiljøer i Gjøvikregionen.

Kommunen har en ambisjon om å være «en hovedstad for musikk i Innlandet», og Gjøvik kommune er klar til å ta på seg rollen som vertskommunen for Musikk i Innlandet. Ved en slik etablering vil Musikk i Innlandet kunne dra nytte av Gjøviks sterke fagmiljøer innen musikk, og dermed få muligheten til å utvikle bedre kvalitet på musikkproduksjonene som skal besøke Innlandets kommuner.