No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

Resonans gir sin fulle støtte!


Les hele uttalelsen om den nye musikksatsingen fra Resonans her.


Uttalelse fra Kristin Fyrand Mikkelsen, Johannes Skyberg og Gunnar Flagstad i konsertserien Resonans om fylkeskommunens nye musikksatsing i Innlandet:

En høysang for Innlandet

Vi har med stor interesse lest Telemarkforsknings TF-rapport nr. 441: En høysang for Innlandet. Ny fylkeskommunal satsing på musikk i Oppland og Hedmark. I rapporten skisseres 4 ulike modeller for hvordan den nye musikksatsingen kan se ut. Vi støtter Telemarksforsknings konklusjoner om hvilken modell som vil være den mest hensiktsmessige. Vi mener en musikksatsing smidd over noenlunde samme lest som Teater Innlandet vil gi mange spennende muligheter. Både når det gjelder utvikling av nye musikkproduksjoner med lokale utøvere og innhenting av dyktige musikere og kunstnere utenfra, både på nasjonalt og internasjonalt plan. En slik modell vil gi akkurat den fleksibilitet og mulighet for innovasjon som framtidas musikkliv i Innlandet er tjent med.

Resonans støtter Gjøvik kommunes engasjement

Vi støtter Gjøvik kommunes engasjement for å gi Gjøvik rollen som vertskommune for Musikk i Innlandet. Det ikke helt ubetydelige antall frilansmusikere på høyt nivå innen mange ulike sjangere som er bosatt i Gjøvikregionen. Det er etter vår mening også viktig å trekke fram. Og ikke minst arrangørkompetansen som finnes i byen. Gjøvik kultursenter bidrar stort på konsertfronten med alt fra etablerte kommersielle suksesser som leier seg inn i storsalen, til nyetablerte og ukjente musikere og band som får lov til å låne Friscena gratis. Den svært vellykket ordning som ble satt ut i livet som en del av Musikkregionen Gjøvik-satsningen. Både jazz- og folkemusikkmiljøet har sine egne konsertserier. I tillegg har Gjøvik konsertserien Resonans, som vi altså representerer.

Musikk fra hele verden

Resonans har siden oppstarten i 2010 etablert seg som en av landets mest innovative kammermusikkserier, og trekker til seg musikere og kunstnere på absolutt høyeste nivå. Ikke bare fra Gjøvikregionen og Norge, men fra bokstavelig talt hele verden. Resonans jobber aktivt med publikumsutvikling, og har over tid vært med på å etablere Gjøvik som et sted landets toppmusikere synes det er stas å reise til for å spille konsert. Som et nærliggende eksempel kan nevnes at den travle pianisten Leif Ove Andsnes for andre gang på tre år prioriterer å legge turen innom Gjøvik. Den britiske pianisten Paul Lewis er et annet eksempel. Eller den finske fiolinisten Pekka Kuusisto (for å nevne noen…).

Fasilitetene i byen er ikke de aller beste

Vi mener at hyppigheten av høykvalitetskonserter det nå er mulig å oppleve på Gjøvik, gjør noe med kulturlivet i byen. Likeledes antallet toppmusikere som bor og arbeider i regionen. Fasilitetene i byen for å utøve god musikk er ikke av landets beste. Likevel spirer det og gror på musikkfronten som aldri før. Da er det besnærende å tenke på hva Musikk i Innlandet lokalisert på Gjøvik vil kunne bidra med av ytterligere utvikling. Gjøvik kommunes planer om å bygge en bedre infrastruktur for gode musikkopplevelser ønskes særdeles velkommen fra oss musikere. Og da snakker vi ikke bare om den ene konsertsalen, som gjerne må bli den beste i Innlandet. Vi snakker om fleksible konsertrom som kan tilpasses de ulike publikumsbehov og de ulike sjangerne. Vi snakker om produksjonslokaler som vil tiltrekke seg enda flere gode musikere.

Innlandet må løfte blikket

Og vi snakker om å løfte blikket. Musikk i Innlandet skal på ingen måte kun være et Gjøvik-tiltak. Musikk i Innlandet skal bidra til at hele Innlandet skal få et musikalsk oppsving. Med samarbeidsklimaet, innovasjonsviljen, fagkompetansen og entusiasmen vi finner på Gjøvik i dag, mener vi at det vil være et riktig valg å legge Musikk i Innlandet hit.

Vi tror ikke vi snakker kun for oss selv når vi sier at vi ser fram til videre dialog rundt Gjøviks framtidige musikksatsing. Det er et brennende engasjement for musikk fra svært kompetente musikere og musikkfagpersoner i denne byen. Med riktig bruk av disse ressursene i arbeidet med å utvikle Musikk i Innlandet-modellen, er vi sikre på at det er mulig å få til noe ordentlig stort!

 

Om satsingen Musikk i Innlandet

«En høysang for Innlandet» er en ny fylkeskommunal satsing på musikk i Oppland og Hedmark. Telemarksforsknings rapport synliggjør fire mulige modeller for en musikksatsing i Innlandet.

Gjøvik er en musikkby og en musikkommune, og er en stolte av gode musikktradisjoner innen mange sjangre. Kommunen var blant annet en av de første kommunene i landet som etablerte kommunal musikkskole. På bakgrunn av at Gjøvik er en base for kompetanse og utdanning innen musikk, har det i løpet av de siste tiårene vokst frem store og suksessfulle musikkmiljøer i Gjøvikregionen.

Kommunen har en ambisjon om å være «en hovedstad for musikk i Innlandet», og Gjøvik kommune er klar til å ta på seg rollen som vertskommunen for Musikk i Innlandet. Ved en slik etablering vil Musikk i Innlandet kunne dra nytte av Gjøviks sterke fagmiljøer innen musikk, og dermed få muligheten til å utvikle bedre kvalitet på musikkproduksjonene som skal besøke Innlandets kommuner.

Narum støtter satsingen.