No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

Diri AS et verktøy for risikovurdering


Diri AS vil forenkle risikovurdering av cybersikkerhet og redusere behovet for ekspertise i privat og offentlig sektor.


Det nye verktøyet som Diri AS tilbyr er basert på unik forskning og utvikling ved NTNU. Det skal  hjelpe bedrifter og organisasjoner til å unngå uønskede hendelser som for eksempel hacking eller å dele informasjon som ikke burde vært delt.  Det er spesielt utviklet for de som jobber med risikovurderinger, men det vil også kunne gi ledelsen en bedre risikooversikt og hvilke tiltak som må gjennomføres for å redusere risiko. Gjennom Diris program, kan kunden registrere systemene sine og avdekke svakheter.

Utspring fra NTNU

Den nye NTNU spin-offen antas å kunne være et viktig bidrag i å redusere risikoen slike uønskede hendelser og bidra til et sikrere samfunn. Og selskapet springer ut av verdensledende forskning og kompetanse innen informasjonssikkerhet.

Etableringen er også et eksempel på hva som konkret kan komme ut av den nyetablerte Norwegian Center for Cybersecurity in Critical Sectors.  Det finnes et marked for Diri og det er helt konkrete og reelle problemstillinger som ligger bak utviklingen av selskapet.

 Utnytte og kommersialisere den unike NTNU tekologien

Verktøyet som tilbys er basert på forskning fra Institutt for informasjon og kommunikasjonsteknologi, Center for Cyber and Information Security (CCIS) og Seksjon for digital sikkerhet ved NTNU IT. Forskningen avslørte et markedsbehov for en helhetlig tilnærming til sikkerhetsrisikoanalyse for cyber som integreres med organisasjonen på alle nivåer. Som et resultat ble et nytt rammeverk med en omfattende tilnærming til nettbasert risikostyring utviklet. Diri AS kommer ut av et sterkt fagmiljø både i nasjonal og internasjonal sammenheng. Det er verdt å nevne at dette er den fjerde selskapsetableringen fra samme institutt på halvannet år.

Diri AS har inngått eksklusiv lisens fra NTNU Technology Transfer til å utnytte og kommersialisere den unike NTNU tekologien.

Diri AS inn i Bright House

Diri AS etablerer seg hos Total Innovation på Bright House i Mustad. Selskapet startes av gründerne Gaute Wangen og Vebjørn Slyngstadli, Kong Arthur AS og NTNU Technology Transfer AS. De søker erfarne investorer, partnere og gründere som kan bidra til å realisere denne spennende innovasjonen.