No
/
Hold Ctrl-tasten nede
(Cmd-tasten på Mac). Trykk samtidig på + for å forstørre eller på - for å forminske.
MENY

Regionen


Gjøvikregionen består av kommunene Gjøvik, Østre Toten, Vestre Toten, Nordre Land og Søndre Land. Regionen er hjemsted for over 71.000 mennesker, og ligger idyllisk til mellom Mjøsa og Randsfjorden og blir regnet som et nyskapende og teknologisk sentrum i Innlandet.


I hver kommune finnes gode sentrumsmiljøer. Gjøvik fikk bystatus i 1861 og ble bygget opp rundt industriutviklingen i tilknytning til Hunnselva og Mjøsa. Gjøvik kommune har ca 30 000 innbyggere (Gjøvik, Biri, Snertingdal og Vardal) hvorav 17.000 befinner seg i byområdet.

I dag er Gjøvik en moderne småby i stadig utvikling og er ledende innen industri, handel og tjenesteyting i Innlandet. Byen er et senter for høyere utdanning og har flest studieplasser mellom Oslo og Trondheim.

I Nordre Land finner du «Landsbyen Dokka», Norges første Landsby og et handelssentrum langt utover kommunens grenser.

Kommunesentrene Raufoss og Lena, i henholdsvis Vestre og Østre Toten kommune, har de siste årene opplevd en oppblomstring. I dag fremstår de som fullverdige service og handelssentrum.

I kommunene Søndre og Nordre Land er det naturen som står i sentrum. Landskapet strekker seg fra fjord til fjell. Med Randsfjorden i midten ligger Søndre Lands vakre bygder og soler seg i speilbildet fra fjorden. Nordre Land strekker seg fra nordenden av Randsfjorden til Synnfjellet i Jotunheimens forgård.

Vestre Toten er Norges største industrikommune. Raufoss Industripark har over 3.000 ansatte. De fleste av disse arbeider innen høyteknologisk produksjon av bildeler og forsvarsmateriell. Nabokommunen Østre Toten er en utpreget jordbrukskommune, og kan med rette kalles «Norges Grønnsakshage».

Årsrapport 2021

Årsrapporten for Gjøvikregionen 2021 er klar!

Les mer

Årsrapport 2020

2020 har vært et spesielt, men begivenhetsrikt år for Gjøvikregionen.

Les mer

Årsrapport 2019

2019 har vært et begivenhetsrikt år for Gjøvikregionen og Gjøvikregionen Utvikling.

Les mer

Bolyst i Søndre Land

I Søndre Land bor du landlig, men likevel sentralt i forhold til jobbmuligheter og et allsidig kultur- og fritidstilbud. For prisen av en leilighet mange andre steder, får du hus og hage i Søndre Land.

Les mer

Årsrapport 2018

Årsrapporten for Gjøvikregionen 2018 er klar, her får du høydepunktene.

Les mer

Filmer fra regionen

Her er noen utvalgte filmer fra vår region.

Les mer

Pendle

Avstandene er små og mange bor i èn kommune og jobber i en annen. Du kommer dessuten langt på en time - Gjøvikregionen ligger nærmere enn du kanskje tror.

Les mer

Reiseliv og turisme

I Gjøvikregionen, Hadeland, Ringerike og Ringsaker finner du utallige muligheter og opplevelser for enhver smak, uansett om du er turist, er her i forbindelse med jobb eller om du har bodd her hele livet.

Les mer

Utdanning

Gjøvikregionen har et bredt utdanningstilbud og det florerer av utviklingsmuligheter. På Gjøvik finnes både universitet, høgskole, fagskole og internasjonal skole, og byen er et senter for høyere utdanning i Innlandet.

Les mer