Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Torsdag
01.02.24

En knallbra region for utdanning, med studiebyen Gjøvik som senter

Utdanningsmulighetene i Gjøvikregionen er mange. Her er det noe for de aller fleste, uansett hvor du befinner deg i livet.

Gjøvikregionen er et ledende senter for kunnskapsutvikling innen en rekke områder. Her jobbes det hele tiden med å legge til rette for en engasjerende studietid. Det er mange muligheter til spennende karriereveier i en region som brenner for innovative og bærekraftige løsninger.

Sentrum for utdanning i regionene er studiebyen Gjøvik. Her er det et unikt studentmiljø med over 5000 studenter. I spissen finner vi NTNU i Gjøvik og Fagskolen Innlandet som begge holder til på campus i Gjøvik. På campus finner du også «Huset», som drives på frivillig basis av studenter. Dette er et sosialt kraftsentrum med pub/kafe, store lokaler som bruker til konserter, fester og større møter.

Det satses stort på næringsutvikling i regionen, i tett samarbeid med NTNU, Fagskolen Innlandet og virksomhetene i området.

Dette innebærer at mange gode krefter jobber sammen for at du som student skal finne samarbeidspartnere i arbeidet med bachelor- og masteroppgaver og relevante deltidsjobber og ikke minst – ha de aller beste karrieremulighetene i regionen etter endt studium.

Her jobber man i fellesskap for å gjøre sitt beste for å beholde studentene etter endt studietid.

I tillegg til NTNU og Fagskolen Innlandet er det en rekke andre muligheter rundt i regionen.

Høyskolen for yrkesfag (HØFY), Musikkfolkehøgskolen Viken, Norsk Hestesenter og Toten Folkehøgskole er blant disse. I tillegg er det viktig å få med at regionen har en rekke gode videregående skolen fordelt rundt i de forskjellige kommunene.