Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Tirsdag
23.01.24

En region for innovasjon blant både unge og voksne

Gjøvikregionen satser på innovasjon innen flere områder. Også i barneskolen får innovative hoder utfolde seg godt. First Lego League er et av de mest solide oppleggene for de unge i regionen.

Innovasjon satses det godt på i regionen. Dette ser man i igjen i utbygginger og satsinger på tvers av fag og bransjer. Også blant de yngste i regionen dyrkes innovasjon. 6.trinn på Gjøvik skole deltok i First Lego League i november 2023. Da presenterte de sin innovative ide, SIO, for dommerpanelet.

SIO, Sport I Området, er en innovativ ide om hvordan kommunen, frivillige organisasjoner, idrettsorganisasjoner og alle fritidsaktiviteter kan samles i en app for alle kommunens innbyggere.

Elvene retter fokus på at dette kan være forebyggende for ensomhet, utenforskap og det å bygge felleskap i nærmiljøet og byen.

Elevene imponerte stort med sin innovative ide og presentasjon. De gjorde det så godt at de har blitt invitert til Scandinavian Innovation Awards, hvor de skal presentere ideen sin sammen med 10 andre lag fra Scandinavia. Det er en stor bragd å i det hele tatt bli nominert til å delta på Scandinavian Innovation Awards.

Nå ønsker elevene at noen skal være med dem å løfte ideen videre og utvikle ideen om SIO-appen for idretten, kulturen og felleskapet i kommunen vår. Derfor jobber de nå for å finansiere deltakelsen sin og er på utkikk etter lokale bedrifter og kommuner for å få støtte.

Vi ønsker elevene lykke til videre og håper på suksess i Scandinavian Innovation Awards!