Hopp til hovedinnhold
Frode Iversen
Tirsdag
12.03.24

Kort vei fra forskning til implementering

Sentralt i Norges mest dynamiske industrielle «hub» i Raufoss Industripark ligger SINTEF Manufacturing, en nasjonal nøkkelspiller for forskning på fremtidens produksjonsløsninger siden 2001.

Med en betydelig del av virksomheten dedikert til forskning, har selskapet vokst i både størrelse og innflytelse. Eid av Stiftelsen SINTEF og Siva, samt flere av industriparkens leietakere. Slik sikres tilgang på forskning og fersk kompetanse.

Selskapet, som består av 100 ansatte fra 12 forskjellige nasjonaliteter, reflekterer et globalt perspektiv, og bidrar i utviklingsarbeidet mot en konkurransedyktig og bærekraftig norsk industri.

Møkkete på henda

SINTEF Manufacturing har et bredt spekter av kunder, hvor leveransen er avanserte forskningsprosjekter som spenner fra materialteknologi til bærekraftige produksjonsmetoder, eller forbedre et produkt eller prosess i en verdikjede. 

Det er den oppdaterte, forskningsbaserte tilnærmingen, som skiller SINTEF Manufacturing fra tradisjonelle konsulenter. Her sitter man tett på bedriftens problemstillinger.

Utfordringer

For SINTEF Manufacturing handler det ikke bare om å være i forkant teknologisk, det handler også om å forme sirkulære produksjonskjeder og bidra i det grønne skiftet. 

Bærekraft

Med sin kombinasjon av forskning, et globalt perspektiv og en sterk forpliktelse til bærekraft, er SINTEF Manufacturing godt posisjonert som kompetanseleverandør for omstillingen av norsk industri. Ambisjonen er å være i forkant av utviklingen, og samtidig bidra til en mer bærekraftig verden.