Hopp til hovedinnhold

HØFY – Høyskolen for yrkesfag

Fagskolen for yrkesfag ble etablert i 2015 og ligger sentralt på Campus Gjøvik. Høyskolen tilbyr bachelorutdanning i byggeplassledelse. Utdanningen kombinerer praktisk og erfaringsbasert kompetanse med teori, og tilbyr dermed arbeidslivet etterspurt ekspertise innen moderne byggeledelse.

Høyskolen for yrkesfag AS (HØFY) ble stiftet i desember 2015, og eies av Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken fylkeskommuner. Høyskolen for yrkesfag er en liten høyskole med rundt 110 studenter. Skolen ligger på Kallerud i Gjøvik, i naboskap med Fagskolen Innlandet og NTNU i Gjøvik.

HØFYs bachelorutdanninger skal være tilrettelagt for studenter med yrkeserfaring, og at de åpner veien inn i en akademisk utdanning for de med en toårig fagskoleutdanning. HØFY er den eneste nasjonale institusjonen som rendyrker yrkesfag i høyere utdanning og forskning. Arbeidslivrelevansen er dermed det helt sentrale elementet i utdanningene ved HØFY. På denne måten vil HØFY være en vitenskapelig arbeidslivshøyskole, ikke kun en tradisjonell akademisk utdanningsinstitusjon.