Hopp til hovedinnhold
To smilende kollegaer i firmaet Frisikt
Torsdag
27.06.24

Fra bacheloroppgave til drømmejobben på seks måneder

Etter å ha skrevet en bacheloroppgave for Frisikt, fikk Sigrid Snuggerud tilbud om jobb som markedskoordinator i bedriften. Etter flere intervjurunder ba sjefen henne om å peke på hvor på organisasjonskartet hun ville. Seks måneder senere satt hun der – i drømmestillingen hun trodde hun kom til å bruke flere år på å få.

Kort tid etter Sigrid ble ferdig med bachelor i Økonomi, ledelse og bærekraft på NTNU sitter hun som markedssjef for Frisikt-konsernet. Selskapet leverer rådgivning og økonomitjenester og har kontorer over hele Østlandet, med hovedsete i Gjøvik.

Rakettfart til drømmejobben

"Jeg hadde jo ikke trodd at jeg kom til å nå karrieremålet mitt før jeg ble 30", ler Sigrid.

Hun har akkurat byttet kontor og sitter bak noen store skjermer på et hjørnekontor i Strandgata. På gulvet er det fortsatt esker med ting som skal plasseres på det nye kontoret. Etter bare seks måneder som markedskoordinator ble plutselig stillingen som markedssjef ledig og Sigrid rykket opp. Hun sitter nå med ansvaret for alt av digital markedsføring, arrangementer og internkommunikasjon i bedriften. I tillegg sitter hun ledergruppa i bedriften og jobber med bedriftens overordnede strategier. Hun forteller om hvordan veien til sjefsstolen startet.

"Da jeg begynte å studere var jeg ganske sikker på hvilke fag jeg ønsket og hvor jeg ville. Jeg var sikker på at jeg ønsket å studere økonomi – og ønsket å lese bærekraft med fokus på økonomi og ledelse. At det var Gjøvik som kom til å ha studiepakken jeg så etter visste jeg ikke før jeg begynte å lete etter studiet jeg ønsket meg", smiler Gjøvikjenten.

Litt ut i studiet skulle Sigrid velge om hva og hvor hun ønsket å skrive Bacheloroppgaven. Etter å ha pratet med Frisikt på karrieremessen på NTNU og fått presentert ulike bachelorcase, var hun sikker på at det var dit hun ville.

Ikke bare faglig styrke

Terje Torseter er daglig leder i Frisikt Økonomi Vest. Han var en av intervjuobjektene til Sigrid da hun skrev bacheloroppgaven og det var han som også etter hvert ansatte henne. Han forteller at det på ingen måte er tilfeldig at Sigrid har den jobben hun har nå.

"Sigrid har med seg mye god bagasje fra idrettsbakgrunnen hun har. Blant annet evnen til å lage seg mål og jobbe mot de. I tillegg til å levere på det faglige har hun også en egen evne til å få overblikk over situasjonen. Hun er også god til å se muligheter når det kommer til samarbeid, kommunikasjon og folk", roser han.

Det er ikke tvil om at Sigrid har en ganske stor arbeidskapasitet. Nå tar hun master på Rena mens hun jobber. Hun skal bli siviløkonom med hovedprofil i markedsføringsledelse. Studiet er samlingsbasert, noe som gjør at hun fint klarer å jobbe 100% mens hun studerer.

"Jeg lurer jo litt på hva jeg skal gjøre videre når jeg har nådd målet mitt så tidlig", humrer Sigrid. "Enn så lenge tenker jeg at jeg er fornøyd med å jobbe med å få til markedsføringen av organisasjonen skikkelig bra. Den dagen jeg er fornøyd med innsatsen min her jeg sitter nå, lager jeg meg kanskje et nytt mål."

Sigrid sitter bak skjermen og jobber

Tips til studentene

Etter å ha jobbet med markedsføring av Frisikt noen år har Sigrid også fått stå på arbeidsgiversiden på karrieremesser. Nå er det plutselig hun som har jobben med å finne talentene. Hun mener at flere hadde hatt nytte av å lage seg noen gode mål før de går på messene. Hun har noen tips til studentene.

«Skriv en bacheloroppgave om noe du faktisk er interessert i. Aller helst i en bedrift du kunne tenke deg å jobbe i», er de første tipsene hun nevner.

Hun mener at det i tillegg er lurt å få seg en jobb ved siden av studiene – og en jobb som er relevant til det du ønsker å jobbe med etter endt studie. For eksempel i den bedriften du kunne tenke deg å gjøre karriere i. Eller bare i bransjen eller fagområdet du kunne tenke deg å jobbe med.

«Det er lurt å ha en plan – å rett og slett være litt våken og oppmerksom på de valgene du tar. Søk jobb der du tenker deg at du ønsker en fremtid», utdyper hun.

Sigrid og Frisikt vil være til stede på karrieremessen på NTNU 11. september og håper de får møte flere motiverte studenter som kunne tenke seg en karriere innen økonomi og rådgivning. Sigrid er et godt eksempel på at gode mål kan ta deg langt. Hun lover å dele tips og triks dersom studentene kommer og spør under messen.

Meld bedriften din på Næringslivsdagen