Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Mandag
10.06.24

Carl Oscar (24) flytter hjem til regionen: – Ventet på den riktige jobben

Etter nesten fire år i storbyen kjente Carl Oscar Bents Lundhaug på ønsket om å flytte hjem. Når den riktige jobben dukket opp, var han ikke i tvil om hva han ønsket å gjøre.

Lundhaug er født og oppvokst i Kolbu i Østre Toten kommune. Det var også der han tok fagbrev som profileringsdesigner.

– Jeg fant meg jobb etter læretiden, men det ble ikke som jeg håpet den gangen. Derfor endte jeg med å søke meg til Oslo for å finne jobb som bilfolierer. Det er det som var og er lidenskapen min, sier Lundhaug.

Uredd dro han til Oslo og startet jobbsøkingen.

– Jeg fikk raskt tillit til å vise meg frem hos en flott virksomhet og endte opp i lære hos en av Europas fremste på bilfoliering. Det har vært veldig lærerike år og jeg har fått bli god på det jeg ønsket, sier Lundhaug.

Hjemlengsel

Lundhaug tok fagbrevet sitt hos Profil Grafisk, en lokal bedrift i regionen. Han har holdt kontakten med dem og nå har de sørget for en flott mulighet for han.

– Mange av de jeg flyttet samtidig med inn til Oslo har allerede flyttet tilbake og nå kjente jeg på at det var min tur, sier Lundhaug.

Og når Profil Grafisk hadde en jobb å tilby han ble valget enkelt.

– Jeg ventet på den riktige jobben. Nå får jeg muligheten til å ha en jobb hvor jeg får fortsette med det jeg har satset alt på, det var helt avgjørende for meg, sier Lundhaug.

Flytter hjem

Så nå pakker han flyttelasset og kommer seg tilbake til regionen.

– Det gleder jeg meg stort til, sier Lundhaug.

Han er klar på at det er flere ting som gjør at å flytte hjemover føles riktig.

– Der hvor jeg opplever Oslo som litt for stort og uoversiktlig, så er Gjøvikregionen akkurat passe. Regionen har det jeg trenger, både god jobb og gode aktivitetsmuligheter. Jeg er spesielt glad i å skate på fritiden, det er det mange gode muligheter til i regionen, sier Lundhaug og avslutter:

– Det er alt det man trenger der. Spesielt liker jeg sommeren, da er det mange fine arrangementer å få med seg også.