Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Onsdag
29.05.24

Gjør en viktig jobb for folkehelsen

BUA i Nordre Land gjør en uvurderlig jobb for økt fysisk aktivitet, sosial inkludering og mestring. Dette i sum fører til en bedre folkehelse.

BUA ble stiftet i 2014 for å styrke og synliggjøre utstyrssentraler. Det er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for å gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket.

Disse er det flere av i Gjøvikregionen, en av de er BUA Nordre Land. Denne er nummer 99 av i dag 264 lignende utstyrssentraler rundt om i Norge.

Siden oppstarten i 2020 har BUA i Nordre Land triplet sitt utlån og nærmer seg nå 18000 utlån. Dette er et veldig høyt tall for kommunen.

De har låntagere av utstyr i alle samfunnslag og aldre, det er et populært tilbud som har truffet bredt.

Det er et genialt konsept at man kan få låne gratis utstyr til barn, barnebarn, familie, skole, barnehager, bedrifter, lag, foreninger og mer til.

– Vi har låntagere i aldere 0 til 90 år, sier daglig leder, Hilde Lindahl.

BUA Nordre Land har med seg mange fra det lokale næringslivet som bærekraftspartnere og gavegivere. Disse bidrar til å videreutvikle utstyrsordningen, og gjør det enklere for barn og unge, å bli inspirert og prøve forskjellige aktiviteter.