Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Tirsdag
14.05.24

Jobber aktivt for å gi mennesker nye muligheter

Isiflo jobb- og rekrutteringssenter er en viktig aktør i Gjøvikregionen når det kommer til å hjelpe mennesker tilbake i arbeidslivet.

Isiflo er en solid og stor virksomhet i Gjøvikregionen. I kraft av sin posisjon har de gjort en rekke tiltak for å være med å utgjøre en forskjell for samfunnet.

Et av deres beste tiltak er opprettelsen av Isiflo jobb- og rekrutteringssenter. Senteret ble startet opp i 2013 og har gradvis utviklet seg, i dag er det en rekrutteringsbase i tillegg til en språk- og arbeidstreningsplass.

Tilbudet er et resultat av samarbeid med Vestre Toten kommune, ved NAV Vestre Toten og Voksenopplæringen. I dag er også NAV-kontorene og læringssentrene i Østre Toten, Gjøvik, Søndre Land og Nordre Land med på samarbeidet.

Muligheter

Senteret handler om å gi mennesker muligheter.

– Her gir vi ungdommer som har droppet ut av skolen muligheter, nyankomne flyktninger får språktrening og andre som av ulike årsaker har falt ut av arbeidslivet muligheten til å trene «jobbmuskelen», sier senterleder Stian Olafsen.

Den tidligere ordføreren stortrives i sitt nye virke og uttrykker stor glede over sine nye arbeidsoppgaver.

– Min jobb er å sørge for at deltakerne ved senteret monterer det Isiflo til enhver tid har behov for å få ut til kunder. Dette gjør jeg i samarbeid med tre arbeidsledere, sier Olafsen og fortsetter:

– I tillegg har jeg et ansvar for å drive utadrettet arbeid mot bedrifter, utdanningsinstitusjoner og NAV-sentrene for å hjelpe folk ut i arbeid/utdanning/aktivitet.

Spilleregler

På senteret trener de også på de mest grunnleggende «spillereglene» i norsk arbeidsliv; Møte presist, respekt, permisjon/sykefravær og språktrening.

– Deltakerne hos oss for også tilbud om å ta truckførerbevis, fagbrev og fag b for å nevne noe, forklarer Olafsen.

Arbeidet leder også til sterke og minnerike øyeblikk.

– Det er noe spesielt givende når vi lykkes med å få folk ut i arbeid igjen. Det å se hvor stor glede og mestringsfølelse det gir folk er unikt, sier Olafsen og fortsetter:

– Det er alt for mange dyktige arbeidsfolk som havner nederst i søknadsbunken på grunn av for eksempel hull i CV’en sin. Vår jobb er å sørge for at de vi ser at er klare for ordinært arbeidsliv får den muligheten til å tjene egne penger igjen.

FOTO: Isiflo ved Espen Lundby