Hopp til hovedinnhold
Frode Iversen - Tirsdag 09.07.24

Vakre Vang gård i Totenvika

Vang Gård ligger i Totenvika rett utenfor Skreia, Østre Toten. Gården drives og eies av Familien Rostad Gjestvang.

Vang Gård i Totenvika ligger midt i Norges spiskammer. Gjennom århundrer har det vært dyrket mat i dette området, og Totens terroire er viden kjent og gir unikt god smak til grønnsakene som dyrkes her.

Det har vært kjente drivere på gården tilbake på 1500-tallet. Hovedhuset som står stødig den dag i dag ble bygget i 1795. Her har Peder Balke dekorert en sal på sin veg til å bli kunstmaler.

Familien Rostad Gjestvang er 5. generasjon drivere og eiere i sin slekt. De driver både på friland og i veksthus - og både økologisk og konvensjonell produksjon.

Gården har utviklet seg voldsomt opp igjennom årene. Fra et tradisjonelt familiebruk er det i dag en stor arbeidsplass med omkring 70 ansatte.

Med purre, løk, diverse kål, selleri, gulrot og korn i vekstskifte, samt agurk i eget veksthus, er Vang Gård en av innlandets største produsenter av grønnsaker - en betydelig andel av hele Norges kjøkkenhage.