
Vakre Vang gård i Totenvika
Vang Gård i Totenvika ligger midt i Norges spiskammer. Gjennom århundrer har det vært dyrket mat i dette området, og Totens terroire er viden kjent og gir unikt god smak til grønnsakene som dyrkes her.
Det har vært kjente drivere på gården tilbake på 1500-tallet. Hovedhuset som står stødig den dag i dag ble bygget i 1795. Her har Peder Balke dekorert en sal på sin veg til å bli kunstmaler.
Familien Rostad Gjestvang er 5. generasjon drivere og eiere i sin slekt. De driver både på friland og i veksthus - og både økologisk og konvensjonell produksjon.
Gården har utviklet seg voldsomt opp igjennom årene. Fra et tradisjonelt familiebruk er det i dag en stor arbeidsplass med omkring 70 ansatte.
Med purre, løk, diverse kål, selleri, gulrot og korn i vekstskifte, samt agurk i eget veksthus, er Vang Gård en av innlandets største produsenter av grønnsaker - en betydelig andel av hele Norges kjøkkenhage.