Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Mandag
08.04.24

Vi vil tiltrekke oss mer arbeidskraft!

Representanter fra Gjøvikregionen Utvikling reiser også utenlands for å bedrive rekrutteringsarbeid. Blant annet i Nederland.

Alfred Vatn og Monica Skjellen-Larsen fra Gjøvikregionen Utvikling har vært på Emigration Expo i Houten, Nederland. Deltakelsen på messen er en del av et større arbeid med fokus på rekruttering av arbeidskraft.

På messen fikk Gjøvikregionen sin stand stor oppmerksomhet og hadde hundrevis av lange samtaler med nysgjerrige deltakere som ønsket å vite mer om Norge, Innlandet og Mjøsregionen.

– De fleste forklarte at noe de ønsket seg var mer plass, noe vi kan tilby i bøtter og spann, sier Vatn.

Ingeniører, sykepleiere, leger, anleggsarbeidere, lærere og folk fra IT-bransjen var blant grupperingene som var nysgjerrige på mulighetene her.

– Mange av dem var yngre par, flere av de med barn. Flere av de fortalte at de var fast bestemt på å flytte til Norge og mange av de var motivert av mulighetene for å jobbe utenlands, sier Vatn.

Gjøvikregionen delte stand med flere aktører fra Innlandet. Sykehuset Innlandet, Elverum Vekst, NAV Innlandet (Eures), Malermester Morten Skancke og Lillehammer Bilskadesenter var blant disse.

Totalt var det over 12000 deltakere på messen og hundrevis av stands.