Hopp til hovedinnhold

Bright House

Bright House er Gjøvikregionens innovasjonshus, et samlingssted for studenter, næringsliv, og gründer- og oppstartsbedrifter. Bright House er en arena for arrangementer, kunnskapsdeling og innovasjon. Her finner du blant annet fleksible kontorplasser, møterom og innovative prosesser, der målet er å skape nye ideer og nye arbeidsplasser i regionen.
Nyttige snarveier

Bright House ble åpnet i juni 2019. Det er ingen tilfeldighet at bygget i dag heter Bright House. Fiskekrokproduksjonen startet opp på Gjøvik i 1877 da Mathias Topp utviklet verdens første helautomatiske fiskekrokmaskin, det førte til at O. Mustad og Sønn ble verdensledende og eksporterte fiskekroker til 160 land. Og det var nettopp i bygget vi holder til i nå som fiskekrokene ble lagt i syrebad og gjort blanke og fine, og klare for verdensmarkedet. Denne prosessen ble kalt «brighting» og foregikk i Bright-bygget – eller Bright House som det heter nå.

Å utvikle innholdet i Bright House er på en måte banebrytende, vi har ikke gjort dette før. Vi kan ikke gjøre det alene, og vi må gjøre det sammen. Det er mange lokale bedrifter som allerede samarbeider godt innenfor innovasjon og utvikling, og det eksisterer flere nyttige nettverksarenaer. Gjøvikregionen har en sterk posisjon innen IKT, industri og BIO, og et velfungerende Bright House vil styrke regionens posisjon ytterligere.

Bright House vil forsøke å styrke og utvikle det eksisterende samarbeidet i regionen. Vi ønsker å samle flere aktører på et og samme sted og koordinere de ulike behovene som finnes – og greier vi det vil vi alle komme sterkere ut av det. Her skal vi samle det beste vi har av innovasjons- og gründermiljøer i regionen, målet er å skape nye ideer og verktøy for globale markedet, akkurat slik Mathias Topp gjorde med sin fiskekrokmaskin for 140 år siden.

Gjøvikregionen Utvikling er vertskap for huset, det betyr at vi har ansvar for koordinering på tvers og for den daglige driften av huset.

Les mer på www.brighthouse.no .

Har du spørsmål?

Lotte Kildeborg

Kommunikasjonsansvarlig og CM for Bright House

Lotte er ansvarlig for intern og ekstern kommunikasjon i Gjøvikregionen Utvikling og Bright House. Hun leder også utvikling og drift av Bright House.