Hopp til hovedinnhold

Studiebyen Gjøvik

Gjøvikregionen er stedet hvor studier møter karrieremuligheter. Etableringen av NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) i Gjøvik i 2016 gjorde Gjøvik til den eneste universitetsbyen i Innlandet. Universitetet er en stor ressurs, samarbeidspartner og drivkraft for samfunnsutvikling.

Studiebyen Gjøvik har et unikt studentmiljø med nærmere 5 000 studenter, og som student får du en totalpakke som ikke finnes noen andre steder. På campus, hvor både NTNU i Gjøvik og Fagskolen Innlandet holder til, er det lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieretninger. «Huset», som drives på frivillig basis av studenter, er et sosialt kraftsentrum med pub/kafé og lokaler som brukes til konserter, fester og større møter.

I Gjøvik er hver 6. innbygger student og det merkes. Byen preges – i langt større grad enn storbyene – av mangfoldet studentene representerer. Ettersom Studentsamskipnaden har 530 studentboliger fordelt på fire studenthjem, er det også ganske enkelt å skaffe et sted å bo.

Gjøvik-regionen satser stort på næringsutvikling i samarbeid med NTNU og Fagskolen Innlandet og virksomhetene i området. Det betyr at mange gode krefter jobber sammen for at du som student skal finne samarbeidspartnere i arbeidet med bachelor- og masteroppgaver og relevante deltidsjobber, og, ikke minst, ha de aller beste karrieremuligheter i regionen etter endt studium.

I Gjøvikregionen er studieopplevelsen ikke bare begrenset til klasserommet. I et miljø der innovasjon og kreativiteten blomstrer, vil hver enkelt student kunne utforske sine muligheter for faglig og personlig utvikling – utover bøker og forelesninger.