Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Torsdag
11.01.24

– Bredden i boligmarkedet i regionen er veldig bra

Er 2024 året hvor du skal ut på leting etter et nytt hjem? Kanskje finnes drømmeboligen din i Gjøvikregionen.

I regionen kan du finne alt fra mindre boligenheter til store gårdsbruk. Bredden i boligmarkedet favner også urbane leiligheter i sentrum, småbruk, familieboliger, oppussingsobjekt og nybygg. I regionen kan du finne det du vil ha, om det innebærer at du vil bo litt for deg selv, på byggefelt, på landet, ved vannet eller midt i byen.

Det aller meste finner du her, her er muligheten til et enklere liv utenfor storbyene, i en bolig du drømte om.

Her er det rimeligere priser, spesielt sammenlignet med storbyene og deres nærliggende forsteder.

Store forskjeller

Camilla Hveem har i mange år jobbet med boligmarkedet i Gjøvikregionen, i dag jobber hun som salgsleder for nybyggavdelingen i Eiendomsmegler 1 Innlandet. Hun er klar på at prisinngangen i regionen er god.

– Det er rimeligere her, også på Gjøvik får man fortsatt mye for pengene når man kjøper bolig. Det er også store forskjeller innad i regionen, men felles er en lavere prisinngang, sier Hveem og legger til:

– Bytteforholdet om man kommer fra større steder vil være stort.

Markedet

Hveem trekker frem at regionen har mange aktører som bygger nytt. Dette gir området alt fra store leilighetskomplekser, til mindre nye prosjekter ute på bygdene.

– Dette er en region hvor det bygges en del nytt, helt klart. Vi ser at flere og flere ønsker å kjøpe nye boliger. Vi opplever også at regionen, spesielt byene er ettertraktet for boliginvestorer. Det er stadig boliger som blir kjøpt opp, fordi de har troen på prisvekst i byene og sentrumsområdene i Gjøvikregionen, sier Hveem.

Hveem har troen på mer tilflytting, spesielt om man evner å treffe familier utenfor regionen med mulighetene som er her.

– Det kan virke som at vi ikke når helt gjennom til dem per nå. Det syns jeg er rart, for her er det virkelig mulig å finne drømmeboligen, sier Hveem og fortsetter:

– Her er det gode, varierte muligheter, alle kommunene her har unike kvaliteter når det kommer til bolig. Jeg vil si at de fleste behov noen måtte ha, vil kunne tilfredsstilles. Spørsmålet er igjen, om folk er klar over det. Det er viktig at vi i regionen viser frem hva vi kan tilby og at vi forteller om alle mulighetene.

ERFARING: Camilla Hveem har i mange år jobbet med boligmarkedet i Gjøvikregionen, i dag jobber hun som salgsleder for nybyggavdelingen i Eiendomsmegler 1 Innlandet.

Foto: Henning Raae

PROSJEKT: Et av boligprosjektene i regionen som har lyktes godt er Farverikvartalet i sentrum Gjøvik. Farverikvartalet lå på tredjeplass på «ECON Nye boligers»-liste over prosjekter med flest antall solgte boliger sommeren 2023 på Østlandet - inkludert Oslo.