Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Søndag
14.01.24

En populær plass for trugeturer

Tur på truger er svært populært, i Gjøvikregionen er det mange fine plasser for en flott trugetur. Det er i grunn bare kreativiteten som setter grenser, samtidig er det mulig å gå i løyper som er tråkket fra før.

«Kan du gå, kan du gå på truger», slik lyder det enkle innsalget av de moderne trugene som er blitt svært populære forskjellige steder, over hele landet.

I Gjøvikregionen har alle de fem kommunene attraktive turområder for å ta trugene med seg og komme seg ordentlig ut i naturen, vekk fra ordinære løyper, men også i preparerte løyper for nettopp truger.

På Totenåsen er det flere merkede runder for trugeentusiaster, løyper med forskjellige lengde og tilpasset forskjellige nivå.

Tur på truger er blitt en sosial aktivitet for mange, det finnes flere grupper på blant annet Facebook hvor turer både deles og inviteres til.

Har du ikke har egne truger å bruke? Men likevel har lyst til å prøve? Frykt ikke. I alle kommunene er det mulighet for lån av utstyr gjennom ulike utstyrsbanker. Der er det mulig å låne masse forskjellig, deriblant truger.

GOD TUR!