Hopp til hovedinnhold
Foto: Bjørn H Stuedal / Søndre Land kommune
Henning Raae
Fredag
05.01.24

– En skikkelig god bokommune

Søndre Land er en solid bokommune, vakkert plassert langs Randsfjorden. Naturen byr på et mylder av muligheter, her kan du dra på både båt- og fotturer.

Kommunen huser omkring 5564 innbyggere, kommunesenteret ligger i Hov. Helse, omsorg og utdanning, varehandel og tjenesteyting er de største næringene.

Søndre Land er en kommune full av god utsikt. Naturen byr på muligheter for både båtturer og toppturer.

Mange, selv de som bor i Søndre Land, omtaler kommunen som en skjult perle. En kommune med gode kvaliteter, tett på det aller meste.

Kommunen gir en rimelig inngang til boligmarkedet, samtidig som pendleravstanden til større byer og tettsteder er kort med tanke på jobb/fritidsmuligheter.

Kommunen har et solid barnehage- og skoletilbud, dette tilbudet fortsetter etter endt skoledag. Kultur og idrettstilbudet har stor bredde og gir muligheter for aktivitet for alle.

– En skikkelig god bokommune, sier en av innbyggerne.

Ordføreren

Søndre Land kommune ledes av ordfører Anne Hagenborg (Ap). Hun er veldig stolt av kommunen hun leder.

– Hva er det beste med kommunen du leder?

– Det beste med Søndre Land kommune er innbyggerne som bor her. Det er trygt og godt å vokse opp her, og vi har gode tilbud til barn og unge. Det at vi er del av Gjøvikregionen gjør at det ligger til rette for å kunne utnytte naturen, samtidig som er det kort vei til mer urbane tilbud når vi ønsker det, sier Hagenborg.

Hva er du mest stolt over med kommunen?

– Søndre Land har lenge drevet med variert «Fysak» på skolen. På U-skolen brukes fem minutter fra alle timer som sikrer at eleven har minst en halvtime med fysisk aktivitet hver skoledag. Det er viktig både for det sosiale og for læringsmiljøet, sier Hagenborg og fortsetter:

– Jeg er stolt over alle som jobber frivillig for å sørge for at andre får gode tilbud i vår kommune, vi er veldig heldige og har mange lag og foreninger som gir tilbud til våre innbyggere. Jeg er stolt over at lokale lag og foreninger får bruke alle kommunale bygg gratis for å kunne tilby rimelige tilbud.

Hun trekker også frem Hovlitunet omsorgssenter.

– Det har blitt en flott samlingsplass for mange i kommunen og ikke minst sikrer det at mange av våre innbyggere får gode tjenester av våre ansatte der, sier Hagenborg.

Hva er viktig for kommunen du leder i 2024?

– For å klare å fortsette med alle de gode tilbudene vi har er det viktig for oss å opprettholde innbyggertallet. Vi trenger flere tomter, blant annet i Hov. Her kan det bli mange gode tomter med fjordutsikt, sier Hagenborg.

Hvis du skulle overtale noen til å flytte til din kommune, hva ville du sagt?

– Ønsker du å bo slik at du kan gå rett ut i naturen, men samtidig vil ha mange gode tilbud da er dette plassen for deg. Innen en halvtimes kjøretur har du veldig mange gode tilbud, både i forhold til kultur, utdanning og spennende arbeidsplasser. Hos oss får du barnehageplass uansett når i året du trenger det. Vi har gode barnehager og skoler og mange som legger ned en stor frivillig innsats for at nettopp du skal få det fint i Søndre Land, sier Hagenborg.

Foto: Bjørn H Stuedal/Søndre Land kommune