Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Mandag
11.03.24

Et aktivt bibliotek som tilbyr varierte aktiviteter gjennom hele året

Biblioteket på Gjøvik har et tett program gjennom året, hvor du kan finne alt fra tradisjonelle bokprater for barn og voksne til verksteder, kurs og quiz.

Gjøvik bibliotek og litteraturhus er lokalisert ved rådhuset i sentrum av Gjøvik, i tillegg til å ha en filial på Biri ungdomsskole.

På biblioteket kan du låne medier, møte venner, ha et møte, ta en kaffekopp, bruke wifi og bla i dagens aviser. Biblioteket har betjent åpningstid 41 timer i uka. I tillegg kan du som er over 18 år oppgradere lånekortet til et adgangskort, og benytte deg av det meråpne biblioteket mellom kl. 8 og 21 mandag til lørdag.

Biblioteket på Gjøvik har avdelingen Popkult Gjøvik, et tilbud spesielt rettet mot unge voksne, og har en spesielt stor samling av tegneserier, fantasylitteratur og spill. Biblioteket har brettspill og konsollspill til utlån, og har årlig store arrangementer som Harry Potter Book Day på våren og Spilldagen på høsten.

Hver ferie har biblioteket satt av minst en uke til ekstraordinære gratisaktiviteter som kodecamp, tegnekurs, armbåndverksted, filmvisning og spilldager.

I hverdagen blir så klart de tradisjonelle bibliotektjenestene ivaretatt, og du må gjerne spørre bibliotekarene om boktips. I tillegg til fysiske medier, har biblioteket digitale løsninger for utlån av e-bok, e-lydbok og tidsskrifter, samt strømming av film.

Biblioteket på Gjøvik har et tett program gjennom året, hvor du kan finne alt fra tradisjonelle bokprater for barn og voksne, høytlesning for barnehagebarn, bokbading av forfattere, pianokonserter, verksteder, kurs og quiz.