Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Lørdag
20.01.24

Et fantastisk sted for aktivitet og rekreasjon

Nordre Land har mye å by på, deriblant Synnfjell. Et paradis for deg som er glad i langrenn, tur, hundekjøring og generelt vakre utendørsopplevelser.

De som kjenner Synnfjell beskriver området som det snille og ville fjellet. I dette ligger det at de fleste turmål og topper er lett tilgjengelig, samtidig som utsikten på toppen er storslagen.

Høyeste punkt er Spåtind med sine 1414 meter over havet, opp hit kjøres det periodevis gjennom vinteren skiløyper.

I tillegg til den høyeste toppen er det en rekke turmål å velge mellom som for eksempel Skjervungfjellet, Snuen, Røssjøkollane, Djuptjernskampen, Ormtjernskampen, Skarvemellen, Rundemellen, Jotunheim, Rondane og Langsua.

Langsua nasjonalpark og en unik naturopplevelse i frodig og lett terreng.

Områdene på Synnfjell har mye å by på året igjennom. Med hundrevis av kilometer med løype på vinteren, flotte fotturer og mulighet for jakt og fiske. Det er også mange som bruker sykkel når det er sesong og mulighet for det.

Det er også en svært populær plass for hundekjøring, det er et miljø som stadig vokser på Synnfjell. Hundekjøringsløpet Mush Synnfjell er svært populært, løpet arrangeres i januar hvert år og ble arrangert for første gang for over 10 år siden.

Arrangementet er en viktig brikke for å fortsette å bygge hundekjøringsmiljøet i området.

Et viktig sted å trekke frem er Synnfjellporten, et flott samlingssted på helg for innbyggere og tilreisende.