Hopp til hovedinnhold
Morten Hammerseng
Fredag
22.03.24

Etter 20 år borte, fant Paul Håvard veien «hemmat» til Toten: –Et veldig bra valg

Paul Håvard Østby gjenoppdaget Toten og Gjøvikregionen da han sammen med familien tok valget om å flytte hjem.

Lokalpatrioten Østby flyttet tilbake til Toten sammen med familien sin for 7 år siden. Det er et valg han er godt fornøyd med.

– Jeg bodde 5 år i Trondheim. Trivdes godt der. Og bodde cirka 15 år i Oslo, jeg var veldig urban. Jeg tenkte at jeg skal aldri skulle bo på Toten igjen, jeg tenkte at «det blir for tregt», sier Paul Håvard.

Men så skjedde det noe.

– Vi begynte med Urbane Totninger og da gjenoppdaget jeg Toten. Deretter fikk med kona og flyttet tilbake. Nå har vi bodd her i 7-8 år og vi har funnet ut at det var et veldig bra valg, sier Paul Håvard.

Toten gir Paul Håvard en ro som han synes var vanskelig å finne når han bodde i hovedstaden.

– Det er også lettere og på en måte ta sin plass i samfunnet her. Det er altså slik at hvis jeg tar en opptelling i hele familien min nå, så er nok alle fem enige om at det var et bra valg å flytte til Toten fra Oslo, sier Paul Håvard og fortsetter:

– Du får mye mer for pengene. Hvis du er i hovedstaden og vurderer å flytte tilbake til Toten, så kan du tenke på at hvis du selger huset der, så kan du få et kjempefint hus OG hytte her. For samme prisen.

Han har også noen tanker om jobbmarkedet i Gjøvikregionen.

– Det er lettere å få jobb her. Du blir headhuntet med en gang her, for du får vist deg frem på en annen måte enn det du gjør i større byer.