Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Søndag
07.01.24

Eventyrlige turmuligheter i vakkert vinterlandskap: – I hele regionen

Gjøvikregionen er i en egen klasse når det kommer til muligheter for turopplevelser vinterstid.

Hva passer vel bedre en søndag i januar, enn å ta en kikk på mulighetene for å komme seg ut i den vakre vinteren?

Rundt om i de fem kommunene i Gjøvikregionen er det fantastiske muligheter for å lufte seg. Mulighetene favner bredt og det er noe å finne for alle aldre. Man kan sikte seg mot flate spaserturer langs vintervakre Mjøsa, eller toppturer i fjellet nord i regionen. Man kan gå til fots, på langrennsski, truger, sykle, kjøre alpint, ake. Det er ingen begrensninger, bare de man eventuelt selv setter.

Gjøvik er Hovdebakken midt i sentrum en yndet samlingsplass om vinteren. Det samme er skistadion på Vind og Øverby. Løypemulighetene er nærmest uendelig om man først kommer seg ut. Øverby er også en flott plass for aking og lek.

I Vestre Toten er også mulighetene mange. Med skiløyper på hvert et tettsted, er mulighetene for en fin skitur fra bygd til bygd veldig god. Raufoss skistadion har gode løyper, samtidig som man kan ta seg inn på et større og regionalt omspennende løypenett derfra. Om man ønsker seg en helt flat tur, kan ski eller gåtur på Einafjorden være et godt alternativ.

Østre Toten har et veldig godt utvikling skianlegg i Karidalen som generer masse aktivitet året gjennom, spesielt godt om vinteren. De turlystne i kommunen trekker også opp til Totenåsen, hvor turmulighetene står i kø. Haugevis av skiløyper, men også trugeturer er populært på åsen. En tur til Rausteinshytta på Torsæterkampen er en favoritt for mange både vinter og sommer.

I Søndre Land er også mulighetene mange med en rekke skianlegg. Her finnes også lysløyper som muliggjør en flott skitur selv om det er mørkt.

Kommunen har også i samarbeid med nabokommunen, Nordre Land, utviklet et veldig bra turkart som gir oversikt over mulighetene som finnes.

Nordre Land er det nærmest garanti hvert år for suverene skiløyper. Synnfjell gir et hav av muligheter hele året, så også om vinteren. Synnadalen byr på varierte turmuligheter på fjellet og i skogen. Det er også maskinkjørte løyper til toppen av Spåtind, som ligger 1414 meter over havet.