Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Lørdag
16.03.24

Fairytales Showcrew: – Man kan si vi har drømmejobben

Det startet med en enkel idé, men resulterte i å bli søstrene Svendsbys fulltidsjobb.

Sommeren 2009 drodlet søstrene Siw-Anja, Linn-Therese og Ann-Iren Thomle Svendsby om å lage en forestilling.

De tre hadde et friår og så på det som en unik mulighet til å lage et show med elementer de alle tre delte interesse for.

– Vi har alltid delt gleden over å drive med musikk, sang og danse. I tillegg hadde vi drevet med rytmisk gymnastikk og hadde erfaring fra oppsetninger med det tidligere, sier Ann-Iren.

Det som skulle være et show utviklet seg raskt, og nå har søstrene drevet Fairytales Showcrew på Dokka i 15 år.

Selskapet

Det er Siw-Anja og Ann-Iren som jobber fullt i Fairytales fortsatt, mens Linn-Therese er med å danse, synger og koreograferer litt.

Fairytales Showcrew består av lokale sangere, dansere og musikere, og showcrewet har til nå satt opp 14 store forestillinger i kinosalen på Dokka, samt en del mindre forestillinger og julekonserter.

Hovedfokuset til Fairytales Showcrew er ett stort show i året, og å ta med alle involverte på alt det innebærer – fra idéer og koreografi via harde treningsøkter, terping og gjennomkjøringer til kostymer, generalprøver og show, sier Ann-Iren.

I dag har de over 90 dansere i alderen 4 til 40 år. I tillegg har de sangere og musikere, så totalt er det godt over 100 stykker som utgjør Fairytales til sammen.

Man kan si at vi har drømmejobben. Det å engasjere så mange barn og unge er veldig gøy og givende. Det er så fint å se gleden de har ved å stå på scenen sammen, og hvor mye mestringsfølelse det gir alle som er med, sier Ann-Iren.

FOTO: Taras Bezpalyi, bildene er fra Fairytales Showcrew sin forestillingen "Belle".