Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Torsdag
30.05.24

Hege Anita satser på egen butikk i hjembygda

Hege Anita Lillehaug (34) ønsket seg nye utfordringer. Valget falt på å åpne egen miljøvennlig, bruktbutikk i Dokka sentrum.

Lillehaug er født og oppvokst på Dokka, med unntak av et år i militæret er det der hun alltid har ønsket å bo og jobbe.

Etter 18 år i helsevesenet kjente tobarnsmoren på et behov for å finne noe nytt å drive med.

– Jeg nådde et punkt hvor jeg trengte noe annet i hverdagen, både fysisk og psykisk. Jeg tenkte en stund på hva det neste steget kunne være og landet på at egen butikk kunne være spennende å forsøke, sier Lillehaug.

Det var på ferietur rundt i Norge at hun fant inspirasjonen.

– Jeg elsker å gå på skattejakt i bruktbutikker og i Sogndal fant jeg en butikk med et kult konsept jeg kunne tenke meg å lage en egen versjon av, sier Lillehaug.

Lokalt

I tillegg har hun latt seg motivere av tanken på å kunne bidra til økt liv i sentrum av hjemstedet. Med bidrag fra Næringshagen på Dokka og næringsavdelingen til kommunen kom ting raskt på plass.

– Forberedelsene gikk fort og nå er butikken «Kastbytte, second hand» åpnet, stråler Lillehaug som gleder seg til å ønske alle velkommen til sin helt egne butikk.

– Her er det fullt av spennende varer og en skikkelig god mulighet til å gå på skattejakt, sier Lillehaug og legger til:

– En butikk som er bra for miljøet og for lommeboka. Her er kan folk leie hylleplass for å få solgt klær og sko de ikke lenger har bruk for.