Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Mandag
11.03.24

Heidi og Øivind stortrives med jobben og livet på gården i Land

På Setton Gård ved Fluberg bru i nordenden av Randsfjorden har Heidi og Øivind Tandberg skapt sine egne arbeidsplasser.

Øivind tok over gården etter sine foreldre på tampen 1980-tallet. Siden den gang har han gradvis utviklet jord- og skogbruksiden av gården.

I 2007 tok han valget om å starte med hjorteoppdrett sammen med kona Heidi. I dag huser gården 100 hjort.

På Setton drives det nå med mye forskjellig. I tillegg til hjorteoppdrett, drives det med utegris, storfe, kornproduksjon, grasdyrking, jaktutleie og skogsdrift.

De har også bygget eget slakteri og gårdsbutikk som de fyller med egne produkter, men også andre gode lokalvarer som de kjøper inn.

For ekteparet er driften av gården blitt en livsstil for begge to. Heidi hadde jobb ved siden tidligere, men for noen år tilbake sa hun opp dagjobben og ble med på gården på fulltid.

– Vi holder på med det vi ønsker og har skapt oss en god hverdag her. Vi får være tett på naturen og vi har det bra, sier Heidi.

De er gode på å fordele arbeidsoppgavene mellom seg. Øivind er agronomen og holder mest tak i jord- og skogbruk, mens Heidi driver slakteriet og butikken.

– Vi samarbeider godt og vi jobber for at det vi gjør skal vare. Vi har lyktes med utviklingen av produkter og det satser vi på å fortsette med, sier Heidi og legger til:

– Et spennende prosjekt vi jobber med er videreutvikling av Vammen Seter.

En morsom og historisk opplysning om gården er at det ligger en halvøy der med navnet Husodden, et historisk sted hvor det er dokumentert bosetting siden yngre steinalder, nærmere 6000 år siden.