Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Lørdag
23.03.24

Jan fant kjærligheten, flyttet til regionen og ble pendler

Jan Wehrmann (57) har pendlet i 15 år med toget fra Gjøvik til Oslo. Det har gått problemfritt når han både trives der han bor og med jobben.

Wehrmann kommer fra Rognan, men flyttet sørover for å gå på skole i hovedstaden på slutten av 80-tallet. Der var det politiskolen som fristet og etter endt studie startet han opp som politibetjent i Oslo.

På en fest i hovedstaden møtte han kjærligheten i sitt liv, Solfrid. Hun var bosatt på Eina i Vestre Toten kommune.

– Plutselig bodde jeg på Eina også, sier Wehrmann.

De to har nå vært gift i nesten 30 år. De har oppdratt familie og levd livet med utgangspunkt i Gjøvikregionen.

Pendlerlivet

Men ny bostedsadresse til tross, Wehrmann ønsket å beholde jobben i Oslo. Dermed måtte han finne en god måte å kunne pendle fra Gjøvikregionen og inn til hovedstaden.

– Det har vært et hav av jobbmuligheter jeg har ønsket i Oslo. Det har vært jobber jeg har ønsket og trivdes godt i, sier Wehrmann og fortsetter:

– Når jobben er bra, legger man ikke merke til tiden det tar å reise. Samtidig er det blitt mye enklere å ha hjemmekontor også.

Av de over 30 årene han har bodd i Gjøvikregionen, har han pendlet i over halvparten.

– Togene er jo laget for å kunne ha hjemmekontor. Jeg har mye effektiv arbeidstid på toget, sier Wehrmann og fortsetter:

– Infrastrukturen blir stadig bedre, og det samme med dekningen. I tillegg er de ansatte på Gjøvikbanen utrolig hyggelig.

Nettverk

Wehrmann er åpen om at tanken om å flytte til storbyen har streifet. Samtidig er han klar på at han vet godt hvorfor det aldri har blitt noe av.

– Vi har alltid hatt det godt når vi har bodd her i regionen. Både når vi bodde på Eina og her vi bor nå på Gjøvik, sier Wehrmann.

Han peker på flere viktige faktorer.

– Her er det gode oppvekstsvilkår, det er et trygt og godt miljø. Det er mange aktiviteter å ta del i og miljøene er ikke større enn at man enkelt får innpass. Det går veldig raskt å få gode nettverk, sier Wehrmann og legger til:

– Du får muligheten til å delta der du ønsker, det er plass, spesielt om man tør å by litt på seg selv.