Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Søndag
28.04.24

Line finner unike naturopplevelser i egen «bakgård»: – Jeg elsker å gå på tur i nærområdet

Line Nygård elsker å pakke tursekken og kommer seg ut i naturen i Gjøvikregionen.

Line bor på et småbruk oppe i Reinsvollåsen. Der har hun kort vei til å komme seg ut i skogen på tur. I tursekken har hun alltid med seg kameraet sitt.

Gleden over å kombinere tur og foto er stor, det er hennes lidenskap. Nesten daglig tar Nygård med seg kamera på tur i regionen. Bildene hun tar deler hun med innbyggerne i regionen og følgerne sine.

– Det er så mange flotte turmuligheter i regionen og jeg er heldig som har mange like utenfor her jeg bor, sier Nygård.

I området i nærheten av seg selv på Reinsvoll trekker hun frem merkede turstier til Lauvhøgda, Rognlighaugen, Skjærsjøen, Trollheim og Trettrota.

– Turene står godt beskrevet i den lokale turboka til DNT Gjøvik og Omegn, som jeg jeg har bidratt til med bilder fra turene jeg har gått, sier Nygård og legger til:

– Jeg elsker å gå på tur i nærområdet mitt.

Et årlig høydepunkt

En av Nygård sine favoritter er å få med seg orrleik på våren. Sammen med en god venninne og nabo reiser hun hvert år opp på myra i nærområdet for å få med seg den spektakulære leiken.

– Dette har vi drevet med i flere år. Vi pakker sekk og pulk, også suser vi opp til den litt hemmelige Spellmyra, sier Nygård.

Bål, god mat og drikke hører med. Så legger de seg klare i telt og hengekøye på hver sin kant av myra. Nygård prøver å komme seg så nærme som mulig i sitt fototelt for å få unike bilder.

– Det er fantastisk å både se og høre på. Det er et helt spesielt liv på myra, skikkelig livat, sier Nygård.

Og de som ikke får det med seg, får se bildene Line tar i etterkant. For fotoapparatet går nærmest varmt når leiken pågår.