Hopp til hovedinnhold
Vind IL / Henning Raae
Fredag
05.04.24

Løypekjørere med hjerte for klubben gjennom flere generasjoner

Jens Martinsen, Knut Arild Bakke og Kolbjørn Asphaug har erfaring i Vind IL som strekker seg over mange tiår.

Knut Arild og Kolbjørn har 7-8 års erfaring hver som løypekjørere, i tillegg har de mange år i klubben som alt fra trenere og instruktører, økonomiansvarlig, daglig leder, i tillegg til et enormt antall timer på dugnadsfronten.

Jens har (tross sine litt yngre alder) mange klubbrenn i ryggen, men fattet nok større interesse for snøen når han fikk sitte på i løypemaskina med bestefar Kåre. Ut av denne interessen, var Vind heldige og fikk med en tredjegenerasjons løypekjører fra familien Martinsen. Han har nå kjørt løypemaskina i fire år, og maskininteressen førte etter hvert Jens inn i anleggsbransjen.

Ved spørsmål om hvorfor de gjør dette på frivillig basis, blir det spredt latter og de kikker på hverandre og lurer litt på det samme selv. Men om årsakene er flere, er det noen ting de er saktens enige om: Det gir mye for andre, det er spennende og moro å kjøre maskina og det gir mange fine naturopplevelser!

Maskina, som ble kjøpt ny i forkant av Ski-NM i 2023, har en verdi på 2,6 millioner kroner og krever sitt. Det er et stort ansvar, og det krever litt erfaring med både det tekniske, men også i å kunne lese vær- og føreforhold. Å kunne lese snøen er viktig, å følge med på værrapporter og å ikke kjøre maskina unødvendig mye.

Løypekjørerne har alle sin stolthet med å levere et løypenett av høyeste kvalitet, noe utøvere på landslagsnivå, men også mosjonisten skal ha glede av.

–Det er jo litt mental hygiene å sitte å kjøre i løypemaskina og da, sier Knut Arild og legger til:

–Også er det jo moro med flotte resultater og at mange bruker løypene.

Maskina er varm, komfortabel og er enkel å håndtere, når man lærer seg teknikkene.

Løypene på Vind preppes til snøen er borte og våren kommer for fullt. Og som vanlig vil noen av de største ski-entusiastene ta de siste skiturene i shorts og t-skjorte.

Frivilligheten i distriktet og klubber rundt omkring i regionen er avgjørende for gode forhold for alle å aktivisere seg i, og alle bør takke for den viktige og gode innsatsen.