Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Mandag
01.01.24

Nytt prosjekt: – Vi har mange godt bevarte hemmeligheter som vi skal begynne å fortelle om

Gjøvikregionen skal presentere 365 grunner til å bo, jobbe og leve i regionen i 2024.

Regionsjef i Gjøvikregionen, Svein Håvard Korshavn, gleder seg til å vise frem «alt» regionen har å by på gjennom 2024.

– Vi har mange godt bevarte hemmeligheter som vi skal begynne å fortelle mer om, sier Korshavn.

Hver dag gjennom hele 2024 vil det komme saker fra Gjøvikregionen på hjemmesiden og sosiale medier. Prosjektet heter «365 grunner til å bo, jobbe og leve i Gjøvikregionen».

– Denne regionen er en av de viktigste regionene med tanke på kompetanse og næringslivsutvikling mellom Oslo og Trondheim. Det som skjer her, er av nasjonal betydning. Dette gjelder spesielt innen industri, digital sikkerhet og utviklingen av nye måter å produsere mat på, sier Korshavn.

Han er klar på at regionen har mye å fortelle.

– Vi har en viktig historie å fortelle og gjennom 2024 skal dette gjøres på 365 forskjellige måter, sier Korshavn.

Det at det er skuddår gir muligheten til å fortelle en ekstra historie.

Bedre kjent

Ambisjonen er å gjøre regionen bedre kjent, fortelle om alt som skjer her og alt som skapes her. Alt dette krydret med å fortelle om livet i regionen.

– Vi gleder oss til å fortelle om alt fra industri til Norges beste softis på Billit, om de urbane kvalitetene i regionen og skiløypene på Synnfjellet, sier Korshavn.

Han er klar på at Gjøvikregionen er unik.

– Her har du alt fra utsikt over hele Sør-Norge fra 1450 meter og du kan komme deg under havoverflaten om du dykker dypt nok i Mjøsa, sier Korshavn og legger til:

– Vi har mye å vise frem og være stolte av.

Mulighetene

Gjennom 2024 håper Korshavn flere får øynene opp for regionen.

– Dette er det ultimate stedet å bo, jobbe og leve livet. Det unike ligger i kombinasjonen av hvilke jobbutfordringer du kan få her, kombinert med livet ved siden av, sier Korshavn.

Et eksempel er regionens forskningsmiljøer med internasjonal anerkjennelse i kombinasjon med ski- og alpinanlegg «rett utenfor» døra.

De gode kvalitetene i regionen skal dyrkes gjennom 365-prosjektet.

– Gjøvikregionen er en ung og ekspansiv liten gjeng med store mål. Vi har sett over lang tid at vi har både internasjonalt næringsliv og lokalt næringsliv som går på tvers av kommunegrensene i regionen. Vårt mål og rolle, er å være med å utvikle dette samarbeidet og sørge for en næringsvennlig og offensiv region, sier Korshavn.

Gjøvik, Vestre Toten, Østre Toten, Søndre Land og Nordre Land skal være tjent med regionsamarbeidet.

– Vi får til mer sammen, enn hver for oss. Kommunene skal ha mer utbytte gjennom å samle kreftene, og det er der Gjøvikregionen legger inn innsats og bidrag. Vi har det regionale blikket på utviklingen og sørger for samarbeid med ansatte ute i kommunene, sier Korshavn.

Utstillingsvindu

365-prosjektet skal være et utstillingsvindu for samarbeidet i regionen og hvilke muligheter helheten her byr på.

– Vi er den regionen i Innlandet som utpeker seg med de klart største andelene sysselsetting i privat sektor opp mot offentlig sektor. Her er det en sunn balanse, men mulighet for en formidabel vekst i industrien, sier Korshavn og fortsetter:

– I tillegg er det en solid utvikling innen digital sikkerhet og hele teknologiområdet her i regionen. Her er vi rigget for å møte fremtiden.

For at utviklingen skal kunne fortsette er det derfor viktig at regionen tør å vise seg frem og ta sin plass.

– Her er peker pilene i riktig retning på flere områder, men det er også ting vi må jobbe med og utfordringer å løse. Vi trenger folk som vil flytte hit. Folk som vil bo, jobbe og leve her. Demografiendringene kommer fort, vi må ha påfyll av ny arbeidskraft og kompetanse, sier Korshavn og legger til:

– I tillegg står regionen her ovenfor en utfordring med å få nok krafttilgang til industrien. Det er en største barrieren for nyetablering av virksomheter her nå. Vi må jobbe for å få på plass arbeidskraft og kraft.

Hva syns du er det beste med Gjøvikregionen?

– Det er veldig sentralt. Bor du her, er du plassert midt i veldig mye, sier Korshavn og fortsetter:

– Her er det spennende utdanning- og arbeidsmuligheter, samtidig som er det er tilgang til masse påfyll som gir merverdi i hverdagen. Den hverdagslogistikken som Gjøvikregionen tilbyr, er i en egen klasse.