Hopp til hovedinnhold
Hedda Marie Enersen
Henning Raae
Fredag
05.07.24

Per-Erik angrer ikke på valget om å gjøre Gjøvik til hjemmebane

Per-Erik Beck Bjørnback kommer opprinnelig fra Skien, men har bodd flere år på Gjøvik enn i hjembyen. Han kom hit først på grunn av studiemulighet, deretter for å «finne hjem».

Første gang Bjørnback flyttet til Gjøvikregionen var i 2000. Den gangen var for å studere til å bli grafisk ingeniør ved Høgskolen i Gjøvik (Nå NTNU).

– Gjøvik var det eneste stedet i Norge som tilbydde denne utdanningen på det tidspunktet. Utdanningen har de fortsatt med ved NTNU, den har bare byttet navn til Media Management, sier Bjørnback.

Han trivdes godt på Gjøvik under studietiden, men endte opp med å legge ut igjen på reise etter endt studietid. Likevel så skulle livet lede tilbake igjen til regionen.

– Runde to til Gjøvik var etter at jeg hadde truffet min kjære Kjersti. Etter å ha reist sammen gjennom finanskrisne 2009/2010 følte jeg et behov for å lande en plass etter flere år med midlertidig bosted, sier Bjørnback og legger til:

– Når jeg i tillegg fikk en relevant jobbmulighet ble det naturlig å komme hit.

Jobben og livet

Nå jobber han som kreativ leder hos Profil Grafisk. Der bistår han kunder med rådgivning i tillegg er han fotograf. Ved siden av jobb har han funnet mange fordeler med å etablere seg her.

– Det som var viktig da jeg og Kjersti kom til Gjøvik var at kulturtilbudet var så kompakt og fullkomment. Etter å ha bodd i Oslo en del år var jeg litt der at «Oslo er fin å reise til, og bedre å reise fra». På Gjøvik følte jeg at jeg var tett nok på, men samtidig at samfunnet her er mindre og nærere, sier Bjørnback.

Nå, med etablert familie, ser han klart og tydelig det gode tilbudet og de trygge rammene Gjøvikregionen har gitt dem.

– Vi har to barn på verdens beste skole (Vindingstad), styrt av universets beste lærere med en fenomenal rektor på toppen, barna får utvikle seg trygt i Vind IL, Vardal turn og Gjøvik kulturskole. I tillegg er vi nær deler av familien og har gode venner rundt oss. Hva mer kan man ønske seg?, sier Bjørnback.

Nærhet

Han opplever sine behov fra et lokalsamfunn som godt ivaretatt her og som tilflytter har han blitt glad i den gjengse innbygger i regionen.

– Folka her er helt topp å være med og rundt. Gjøvikregionen bør være mer stolte av seg. Her er det bra å være, sier Bjørnback.

Han trekker frem nærhet som noe som skiller regionen fra andre steder.

– Det er mange plasser man for eksempel kan stå på slalåm og bade, men hva jeg vet; kun på Gjøvik man kan gjøre det midt i sentrum på mer eller mindre samme plass. Vår familie har nærhet til vann, sentrum, skog, familie og venner. For de fleste er ingenting av dette særlig unikt, men det kjennes godt å ha alt dette i umiddelbar nærhet, sier Bjørnback.

Han håper flere får øynene opp for regionen og vurderer å komme hit.

– Her har vi en region som er verdensledende på industri, gode muligheter innenfor utdannelse med Fagskolen, NTNU og HINN. Vi har sterke tech-fagmiljø iblant annet NT6 på Gjøvik. For familier med barn er det gode oppvekstsvilkår slik jeg ser det, og ut ifra det jeg ser av fritidstilbud og kulturaktiviteter er det mer enn vi rekker over.