Hopp til hovedinnhold
Morten Hammerseng
Lørdag
02.03.24

Per Harald er en skikkelig lokalpatriot: –Verdens fineste plass å vokse opp

Per Harald Øyhus er lokalpatriot av beste sort. Han har vokst opp i Gjøvikregionen, nærmere beste på Gjøvik og Toten, og det er han strålende fornøyd med.

– Verdens fineste plass å vokse opp på, er Gjøvik og Toten. Hit bør du flytte og her bør du bo, sier Per Harald.

Han er eier og daglig leder hos motorsykkelbutikken GMS på Gjøvik. Butikken ble startet av faren hans, Harald, tilbake i 1985. Per Harald er full av lovord om regionen han bor og jobber i.

– Det er så mye fint å ta seg til i Gjøvikregionen. Bare her på Gjøvik kan for eksempel kjøre Skibladner. Også kan du bade på Fastland. Du kan gå på CC Gjøvik. Ja, også kan du gå hele den fine Storgata i byen vår. Det har blitt helt strøkent der, forklarer Per Harald.

Han bor på Nordre Toten og jobber på Gjøvik. Noe som passer Per Harald perfekt.

–Jeg kjører 8 minutter til jobben min. Toten er tett på Gjøvik. Det er liksom bygda på Toten. Og Gjøvik er liksom byen. Storbyen! Der har du alt da vet du. Fint der, utbryter han.

Per Harald røper også hva han gleder seg til i 2024.

– Sommeren! Da skal jeg kjøre motorsykkel. Det er så mange fine motorsykkelveier rundt her vet du. Da skal jeg på Billitkiosken. Også skal jeg på Stolon. Det er en sånn fin runde oppe ved Dokka, sier Per Harald og legger til:

– Også kan du kjøre på Totenåsen. Fint vet du. Vi skal bare kose oss til våren. Og om sommeren. Det er ikke finere plass i verden, enn Gjøvik og Toten, avslutter den glade lokalpatrioten Per Harald Øyhus.