Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Torsdag
07.03.24

Samarbeider om Ung Kultur Møtes-festivalen

De siste årene har kommunene i Gjøvikregionen samarbeider om UKM. Det har vært en suksess og blitt en flott festival for ungdom i regionen.

UKM er en rekke små festivaler der ungdom mellom 13 og 20 år kan delta med alle slags kulturuttrykk. Dette kan for eksempel være sang, dans, gaming, lage kostymer, foto, maling, tegning, design, film, underholdning eller skriving.

UKM åpner for bidrag fra det meste som har med kultur å gjøre og er en arene hvor ungdom kan få vise frem sine talenter.

UKM er også gratis for de deltakende ungdommene. I dette ligger en hel dag med workshops, forestilling, fest og sosialt samvær.

Gjennom deltakelse på UKM i sin kommune/region kan man bli sendt videre til en fylkesfestival, hvor man igjen kan bli sendt videre til landsfinale om man gjør det bra.

UKM er for og lages/planlegges av ungdom. I tillegg til en voksen kulturkontakt fra de representerte kommunene i regionen, består planleggingskomiteen av UKM i regionen av 18 ungdommer fra Gjøvik, Søndre Land, Vestre Toten og Østre Toten.

I 2024 er det Søndre Land som er arrangør av UKM i regionen. Festivalen finner sted i Søndre Land kino- og kultursal 23.mars. De årlige UKM-forestillingene er åpne for publikum og er også gratis.