Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Onsdag
14.02.24

Sexolog om folka i regionen: – Folk med et felles ønske og lyst til at ting skal fungere

Sexolog, parterapeut og samtalepartner hos Mjøsterapeutene, Jogrim Ristebråten, forteller litt om hvordan han opplever folka i regionen.

– Hva kjennetegner folka her i regionen?

– Sett ut ifra de jeg møter på jobb kan jeg si at det et folk som er nysgjerrige på seksualiteten sin. Alt fra 18 til 86 åringer, alle er opptatt av et bedre samliv. Det er gjennomgående for alle jeg møter, stort sett, sier Ristebråten og fortsetter:

– Det de også har til felles er et ønske og en lyst til at ting skal fungere.

– Hva er folka i regionen sitt kjærlighetsspråk?

– Jeg opplever at her i regionen er det tradisjonelt kjærlighetsspråk som gjelder, det er gaver og tjenester. Det er ikke typisk for oss her i regionen å være full av ord, men de små tingene som man gjør for en partner her legges det stor vekt i, sier Ristebråten og fortsetter:

– Folk som bor her er et veldig ærlig folk. Det betyr ikke nødvendigvis at man er veldig direkte, men man er ærlig og pakker det godt inn.

– Hva er de gode trekkene ved folka her?

– Traust og tradisjonell er ord som dukker opp, men langt fra kjedelig. Det er viktig å skille. Det er forskjell på å være solid og stillestående, her er det solide mennesker. Samtidig er det viktig å få med at det også er følelsesmennesker her, sier Ristebråten.

– Hvordan vil du beskrive Gjøvikregionen?

– Dette er et trygt sted. Det er en rød tråd for væremåten vår og hva vi søker. Vi er opptatt av og søker trygghet for livet, hvem vi er og hvor vi bor. Vi er et folk som tar vare på hverandre og er opptatt av omsorg, sier Ristebråten og legger til:

– Her er en gjeng med pågangsmot. Vi evner å få ting til. Det er også en innsats i oss til å utvikle oss, vi står ikke på stedet hvil.

– I anledning Valentines Day, hva kan du si om kjærlighetsmarkedet her?

– Kjærlighetsmarkedet er godt her, det er gode sjanser for å kunne møte noen nye og finne kjærligheten her. Spesielt for de som er i studentmiljøet.