Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Torsdag
04.04.24

SK Gjøvik-Lyn: Fokus på utvikling av egne spillere

SK Gjøvik-Lyn sitt a-lag holder til i PostNord-ligaen og satser på videre utvikling.

A-laget på Gjøvik kan se tilbake på to sesonger i andredivisjon og to sesonger med gode resultater i den norske cupen.

Nå står klubben midt i en endringsprosess, hvor det mest sentrale er å jobbe godt med utviklingen av egne spillere for fremtiden.

De best etablerte spillerne på a-laget har forsvunnet, og inn mot sesongen 2024 er en tredjedel av a-stallen egenproduserte spillere på 18-19 år. I tillegg til disse finner man godt etablerte seniorspillere og nysigneringer. Målet for klubben er å fortsette tilværelsen i norsk andredivisjon og ha et lag som biter godt fra seg der.

Budsjettet for a-laget er nær halvert til sammenligning med forutgående sesonger. Dette var en nødvendighet for klubben for å sikre økt økonomisk stabilitet i den videre satsingen. Klubben jobber med å få på plass et godt fundament for å kunne utvikle både klubb og spillere ytterligere.

Rollemodeller

Et viktig fokus i a-lagsgruppen til SK Gjøvik Lyn er å være rollemodeller. Dette er et viktig punkt i den daglige driften hvor man jobber med å styrke relasjonen mellom a-laget og de yngre spillerne i klubben som drømmer om å ta steget opp.

A-laget er også helt sentrale i gjennomføringen av flere fotballskoler gjennom året som samler mer enn 100 gutter og jenter i alle aldre. De gjennomfører også besøk ute på skolene i regionen.

Klubben håper å engasjere lokalsamfunnet og lokke folk til stadion for å støtte laget i jakten på poeng.

FOTO: Johnny Isaksen