Hopp til hovedinnhold
Foto: Brynjar Eidstuen
Henning Raae
Søndag
31.03.24

Skogskjulet til Kai blir besøkt av fotografer fra inn- og utland

Det er ikke mange steder i Europa som kan by på like unike muligheter som skogskjulet i Søndre Land.

På den gamle husmannsplassen Haukås i Søndre Land har den meriterte naturfotografen Kai Jensen bygget opp et stort og komfortabelt fotoskjul som besøkes av fotografer fra både inn- og utland.

I tillegg til selve skjulet er det anlagt en idyllisk dam i forkant for å gi fotografene som besøker skjulet unike bilder av blant annet grevling, ekorn, nøttekråke og rovfugl.

– Dammen gir mulighet for bilder med fantastiske speilinger, sier Kai.

Skjulet er også omkranset av vakker gammelskog, som gir bildene den perfekte bakgrunn. Bak et tre meter bredt panoramavindu sitter fotografene på første rad med storslagen utsikt.

Grevlingen

Grevlingfamilien som har holdt til ved gården i generasjoner, har nå blitt kjendiser, etter mye fotografering av både norske og utenlandske fotografer. Kai håper alle bildene og historiene fotografene tar med seg fra skogskjulet skal være med på å endre grevlingens ufortjente rykte.

– Grevlingen er et rolig og sosialt vesen som er mest opptatt av å lete etter meitemark, sier Kai.

Åsen på østsiden av gården er hønsehaukens domene, den har gitt småbruket inne på Øståsen sitt navn. Fotografene som besøker skogskjulet, drømmer om å få festet denne fantastiske rovfuglen med det intense gule blikket på minnebrikken.

Kai Jensen er en veteran i naturfotomiljøet og bruker alt av sin ekspertise for at de besøkende skal reise hjem med et blinkskudd. Totalt er det fire fotoplasser til leie i skjulet.

FOTO: Brynjar Eidstuen / Kai Jensen

Ekorn som drikker vann