Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Lørdag
13.04.24

Småtrølltræff er et supert gratistilbud i regionen

Tilbudet er for barn i aldere 0 til 2 år. Kulturskolen fikser musikkstund, helsestasjonen stiller med foreldreveiledere og frivillige organisasjoner hjelper til som vertskap.

På Småtrølltræff i Vestre Toten kommune får barna utfolde seg i rytmer, musikk og fargesprak. Samtidig er dette et aktivitetstilbud for å gi foreldre en mulighet til å bygge nettverk og bli kjent med andre foreldre. Treffene er åpne, og det er bare å møte opp. Det er også helt gratis.

Line Horntveth jobber hos kulturskolen i Vestre Toten kommune, hun leder barn og foreldre gjennom musikkstunden.

– Småtrølltræff er et veldig koselig og viktig tiltak syns jeg. Det er moro å se barna i samspill med foreldre og hverandre, og hvordan de etter hvert kjenner igjen sanger, dyr og bevegelser vi driver med, sier Line Horntveth.

Hun liker å synge kjente og kjære barnesanger, som hun mener alle barn og voksne bør kunne i vår felles musikkarv og tradisjon.

– Det er også bra med felles samling etterpå, der man kan bli kjent med andre voksne og barn og ha en trivelig pratestund rundt bordet, sier Horntveth og legger til:

– Samarbeidet med helsestasjonen og de frivillige fra Saniteten og Rotary er viktig for å gi et helhetlig og godt tilbud.

FOTO: Maria Nyheim