Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Søndag
10.03.24

Suverene løyper, godkjent av det internasjonale ski- og snøbrettforbundet

Kvaliteten på skiløypene på Vind er skyhøy.

På Vind er det åtte kilometer lysløype, den går fra Holmbo til Lerud. I tillegg er det konkurranseløyper som preppes for begge stilarter, disse er fra 500 meter til 5 kilometer lange.

De har også etablert eget skileik-anlegg for de yngste, og skicross-løype for de litt eldre.

Ved siden av skiløypene har de også laget en turløype hvor man kan gå 6 kilometer til fots uten å måtte tråkke ut i løypetraseen.

–Løypene våre kjøres kun av frivillige ildsjeler i klubben, som legger sin sjel og stolthet i at vi alltid skal ha skikkelige løyper, om det er en vanlig tirsdag, klubbrenn på onsdager, skitreninger eller aktiviteter for de mange skoler og barnehager som benytter anlegget vårt, sier markedsansvarlig i Vind IL, Mette Stenersen og legger til:

–Vind IL står for løypemaskin og drivstoff, men jobben med løypene utføres av flere frivillige som nærmest slåss om å få kjøre løypemaskina.

Vind samarbeider godt med Gjøvik kommune og bidrar med trening på truger hver onsdag for gruppen med tilrettelagt aktivitet i kommunen.

Anlegget er enkelt å komme seg til. Klubben har tre gratis parkeringsplasser i umiddelbar nærhet til skistadion / løypenett.

Bybussen på Gjøvik stopper rett utenfor anlegget.

–Buss B41 Vind, den går i pendel mellom Vind og Bjørnsveen Ungdomsskole. Denne går innom både sentrum og NTNU, så den er enkelt å hive seg på, sier Stenersen.