Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Mandag
29.04.24

Verdens beste rulleski lages i Gjøvikregionen

IDT Sports på Lena i Østre Toten kommune har siden 2012 levert rulleski i verdensklasse til verdens fremste langrennsløpere.

Det lokale selskapet IDT Solutions startet sin vei inn i sportens verden rundt midten av 2000-tallet. Med sin unike tekniske kompetanse og interesse for skisporten utviklet de slipemaskin som sørget for norsk jubel under OL i Vancouver.

Senere har de utviklet unike måleinstrument, rillejern, smørejern og mer til.

Siden 2012 har de også laget rulleski. Ambisjonen til totenbedriften har hele veien vært å lage rulleski som de aller beste i verden skal ønske å gå på. Det har de lyktes med.

Rulleskiene er utviklet i samarbeid med blant annet toppløpere som Marit Bjørgen og den lokale skiheltinnen Ingvild Flugstad Østberg.

Skiene har gradvis blitt mer og mer populære, og nå er de markedsledende i landet. Store stjerner som Johannse Høflot Klæbo, Petter Northug og Fride Karlsson er noen av de som IDT samarbeider med. I tillegg til dette en rekke landslag i og utenfor Norge.

Eksporten av rulleskiene øker stadig og IDT Sports er nå etablert også i USA og Kina blant annet.

Hemmeligheten bak de utrolige rulleskiene er utviklingsarbeidet i samarbeid med skilandslaget, unik ingeniørkompetanse og helnorsk, robotisert produksjon.