Hopp til hovedinnhold
Vind IL / Henning Raae
Søndag
21.04.24

Wassan gjør en unik innsats for både kommunen og idrettslagene

Wassan al Dulaimi jobber i idrettsrådet i Gjøvik kommune. Hun er en unik ressurs ute i idrettslagene, blant annet hos Vind Idrettslag, når det kommer til inkludering og integrering.

Wassan jobber som tolk mot arabisktalende innbyggere og tolker alle arabiske dialekter. Hun følger opp nærmere 40 barn i alderen 6 til 18 år, og hjelper både barna og foreldrene inn mot skolen, NAV, kommunen, idrettslag og andre institusjoner som har behov for språk- og inkluderingshjelp.

Dette er ingen ordinær «åtte-til-fire-jobb» for Wassan, men hun ser hvor mye oppfølging, veiledning, inkludering og integrering har å si for barna og familiene deres. Derfor følger hun også opp barn på aktiviteter, og jobber tre til fire timer hver ettermiddag med dette.

Hvorfor? Fordi hun får tilbakemelding fra skolene rundt om at barna som deltar i aktiviteter og idrett på ettermiddagene blir bedre på skolen, lærer seg språk bedre, blir flinkere i det sosiale sammen med andre og at familiene hjemme også har stort utbytte av aktivitetene.

Kulturforskjeller

Wassan bidrar sterkt i prosessen med å forhindre utenforskap og kulturforskjeller, samt forebygge psykisk helse for barn og unge i en krevende omstillingsprosess. En enormt viktig oppgave for alle kommuner å lykkes med.

Hun jobber videre med veiledning rundt dugnadsjobbing og frivillighet, som er en veldig "typisk-norsk" kulturarv. Hun er aktiv med å få i stand allidrettstilbudet i kommunen og foruten god oppfølging av de fine barna på Vind, følger hun opp flere andre innen tennis, turn, håndball og taekwondo.

Takknemlige

Wassan har bodd 28 år i Norge, men kommer opprinnelig fra Bagdad i Irak. Hun bor i Hunndalen og har mann og tre voksne barn her, samt et barnebarn. Tilbake til barndommen i Irak, besto hennes egne aktiviteter i turn og volleyball.

Wasan høster fortjente lovord fra idrettslagene i regionen.

– Beste Wassan, tusen takk for den fantastiske innsatsen du gjør for «ungene våre»! Det er et utrolig viktig arbeid, som vi er svært takknemlige for, sier Mette Stenersen i Vind Idrettslag.

På bildet: Tvillingene Jad og Iyad på 8 år fra Syria, Wassan og søstrene Omi og Hana fra Sør-Sudan. (Bildet er delt med tillatelse av foresatte).