Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Onsdag
03.01.24

– Vi har et komplett utdanningstilbud her i byen

Gjøvik kommune er regionens sentrum og hovedsete for utdanning. Her har man også et alpinanlegg rett utenfor husdøra.

Gjøvik kommune er den største i regionen med sine omkring 30 563 innbyggere. Gjøvik er kommunens administrasjonssenter, byen bærer kallenavnet «Den hvite by ved Mjøsa».

Byen er sterk på teknologi og produksjon, dette med bakgrunn i en rik industrihistorie som strekker seg tilbake til tidlig på 1800-tallet.

Byen er et senter for høyere utdanning og har flest studenter mellom Oslo og Trondheim. Med NTNU og Fagskolen Innlandet godt etablert vil studiebyen fortsette å vokse.

Gjøvik er også full av kultur og musikk, og er Innlandets musikkhovedstad. Dette er synlig gjennom et stort utvalg konserter, festivaler og aktiviteter året gjennom.

«Alt» på Gjøvik ligger tett samlet. Det er ikke lange turen fra jobb til skiløype, alpinanlegg, bademuligheter, olympisk anlegg og mer til.

Ordføreren

Gjøvik kommune ledes av ordfører Anne Bjertnæs, nyvalgt ordfører fra høsten 2023.

Hva er det beste med kommunen du leder?

– Det beste med Gjøvik er at kommunen har alt. En stor nok by til å ha urbane impulser, et aktivt kulturtilbud og gode opplevelser for alle. Samtidig er det kort vei til skog, mark og ikke minst Mjøsa som innbyr til rekreasjon og friluftsliv, sier Bjertnæs.

Hva er du mest stolt over med kommunen?

– Jeg er veldig stolt av det brede og komplette utdanningstilbudet vi har i kommunen med både Vitensenter, Fagskole og universitet. Dette er kunnskapsinstitusjoner som formidler og utvikler oss for fremtiden, sier Bjertnæs.

-Hva er viktig for kommunen du leder i 2024?

– Det er svært viktig at vi evner å tiltrekke oss flere familier i etableringsfasen. Vi trenger flere yngre innbyggere. Vi må derfor både fortsette med det gode arbeidet for næringsutvikling og legge til rette for et mangfold av arbeidsplasser samtidig som vi utvikler gode boligområder og leverer tjenester til innbyggerne våre av god kvalitet, sier Bjertnæs og legger til:

– I tillegg må vi fortsette arbeidet med å få prioritert statlige midler til ferdigstillelse av riksvei 4, realisering av et nytt hovedsykehus og hyppigere og raskere avganger på Gjøvikbanen.

Hvis du skulle overtale noen til å flytte til din kommune, hva ville du sagt?

– Dette er den fineste plassen på jord. Her kan du bo midt i byen, ha gangavstand til alt du måtte trenge, gode butikker, hyggelige restauranter, spennende jobber, barnehageplasser og skole. Du kan vandre langs Mjøsa, be med deg venner til en tur i Bybadstua og gå på konsert om kvelden, sier Bjertnæs.

Foto: Heiko Junge

Her er ordfører i Gjøvik, Anne Bjertnæs.

Foto: Heiko Junge