Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Mandag
22.04.24

Baker lompe og lefse i verdensklasse

Produkter fra Engers Lefsebakeri er noe alle i Gjøvikregionen er godt kjent med og en klassiker for mange til ulike måltider.

«Litt innover der, og bortover slik» ligger Engers Lefsebakeri. Oppi Åslendevegen på Gjøvik er de eksperter på lomper og lefser.

Der ligger et bakeri med tradisjoner helt tilbake til 1954, da lefsene ble laget i et lite kjellerlokale. For en ekte Gjøvikenser og folk fra regionen er det ikke mye som slår Gjøvik lompa med godt pålegg.

Du kan se lomper og lefser i matboksen med salami og ost, til lunsj med egg og majones, til pølsene og som deilig tilbehør til middagen. Og ikke bli overrasket om du får servert lompe med smør, kanel og sukker eller brunost til kaffen. Ja, lompene og lefsene kan brukes til alt.

Den gode kvaliteten med kortreiste råvarer gjør at Engers Lefsebakeri tørr å påstå at de er «vælas bæste»!

Engers Lefsebakeri AS er et heleid datterselskap av Mustad Industrier AS. De sysselsetter omkring 40 årsverk, og omsetter for over 65 millioner kroner.

Salgsområdet er Innlandet samt nordre del av Akershus og Buskerud. Over 95 prosent av salget skjer med egne salgsbiler. Dette er i tråd med deres idealer om kortreist mat og ferskhet på varene.