Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Fredag
26.01.24

En av Nordens ledende produsenter av byggematerialer basert på tre og trefiber.

Hunton er en viktig hjørnesteinsbedrift på Gjøvik. De har bygget kunnskap og kompetanse siden selskapets start i 1889.

I Norge har man brukt tre som byggemateriale i hundrevis av år. Denne erfaringen har gitt Hunton et solid fundament, og et klart mål: Produsere markedets beste byggløsninger.

Historien til Hunton startet med produksjon av trepapp basert på egenprodusert tremasse i 1889. Helt siden da har de utviklet og produsert kvalitetsprodukter for bygg og anlegg i fabrikken på Gjøvik.

Med et ønske om å tilby kortreist trefiberisolasjon til det nordiske markedet åpnet de ny fabrikk på Skjerven i 2019, som på sikt vil skape 40-60 nye lokale arbeidsplasser.

Nå, har de over 170 ansatte fordelt på sitt hovedkontor som ligger på Gjøvik med tilhørende fabrikk og på Skjerven, salgskontor i Asker og Malmø i tillegg til salgsteam i Finland og Danmark. 

Hunton har en stolt historie og har fokus på fremtiden.

Treflis

Treflis er Huntons viktigste råstoff. All flis de bruker er PEFC™-sertifisert som betyr at skogen er bærekraftig forvaltet, drives etter strenge regler og har gjenplantingsprogram. På denne måten videreføres naturens kretsløp.

Flisen de bruker defibreres til trefiber. Av trefiber lager de byggematerialer, som trefiberisolasjon, vindsperrer og trinnlydsplater. Slik blir produktene laget av en naturlig og fornybar råvare som hele tiden lagrer karbon.