Hopp til hovedinnhold
Henning Raae
Mandag
05.02.24

Raufoss Industripark er en av landets største industriparker

Parken har utviklet seg til en av de mest vekstkraftige og internasjonalt orienterte klyngene i Norge - og er selve stedet for innovasjon, utvikling og kompetansedeling.

Raufoss Industripark AS eier, utvikler og drifter alle bygg og infrastruktur i det som er en av Norges største industriparker og som i sin helhet utgjør omkring 277 000 kvadratmeter eiendom, 350 bygg, 40 kilometer veg og omkring 3000 mål tomt i Vestre Toten kommune.

Nøkkeltall:

Transport: Omkring 35 000 vogntog til og fra parken hvert år

Besøkende: 60 000 hvert år

Ansatte: 2744

Omsetning: 12 milliarder norske kroner

Eksport: 90-95 prosent

Administrasjon og eierskap

Administrerende direktør er Øivind Hansebråten, som sammen med en stab på fire ansatte jobber kontinuerlig med å utvikle området og effektivisere tjenestene for å imøtekomme leietakernes krav.

Raufoss Industripark eies av Skattum Eiendom AS og SKB Eiendom AS med henholdsvis 50 og 35 prosent. Johs Olsen Eiendom AS, Vestre Toten kommune, Nammo, NRP Partners 2 AS og Mattisberget utgjør resterende eierandel.

Disse utgjør et sterkt lokalt eierskap, som har mål om et langsiktig engasjement og et ønske om å videreutvikle parken gjennom vekst hos dagens leietakere samt å tiltrekke seg nye. Styret i Raufoss Industripark er i dag sammensatt av parkens eiere.

I industriparken finnes et hav av jobbmuligheter og mange av bedriftene er på jakt etter nye, gode kollegaer.